Hoppa till sidans innehåll

IdrottOnline som hemsida försvinner

22 SEP 2021 15:34
RF har meddelat att IdrottOnline som hemsida försvinner från och med 2023. Föreningar som använder hemsidefunktionen behöver därför titta på andra alternativ.
  • Skapad: 22 SEP 2021 15:34

Följande information skickade RF ut till samtliga föreningar i förra veckan: RF har i många år erbjudit föreningar och förbund kostnadsfria hemsidor i IdrottOnline, med Episerver som publiceringssystem. På grund av ökade kostnader för den lösningen från och med den 1 januari 2023 kommer RF att behöva byta hemsidesleverantör. Därmed har vi inte längre möjlighet att erbjuda kostnadsfria hemsidor till föreningar och förbund.
 
RF kommer att ta fram verktyg för export av visst innehåll från nuvarande hemsidor. 
 
Observera att föreningar och förbund måste ha bytt leverantör för hemsida senast den 31 december 2022.
 
Vad händer nu?
SBF har idag sin hemsida via IdrottOnline och kommer inom kort att börja titta på alternativ för förbundets hemsida.
 
För föreningar finns det många olika alternativ att välja mellan. Vi kommer att återkomma med förslag på några alternativ. Det kommer att vi att göra både här på hemsidan och via mejl till de föreningar som är berörda.
 
Endast hemsidan som berörs
Observera att avvecklingen endast gäller IdrottOnline hemsida, övriga administrativa delar i IdrottOnline kommer finnas kvar. Det innebär att medlemsregistret, föreningens kontaktuppgifter, ansökan om LOK-stöd, osv. fortsatt ligger kvar i den administrativa delen av IdrottOnline. RF ser även över hur denna administration kan förbättras. SBF deltar i workshops kring detta och kommer att informera om eventuella förändringar.
 
Från RFs utskick till föreningarna:
Gott om alternativ på marknaden 
Marknaden för hemsidor har utvecklats enormt de senaste åren. Idag finns ett flertal kostnadsfria och högkvalitativa produkter med stora möjligheter till skräddarsydda anpassningar. Vi rekommenderar de föreningar som använder IdrottOnline hemsida att välja något av de kostnadsfria alternativ för hemsida som idag finns på marknaden, eller vända er till andra aktörer som erbjuder föreningsadministrativa system med hemsida.
Skribent: Sofia Asp
E-post: Adressen Gömd

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Biljard för äldre

Facebook  Instagram

Tillsammans för fler i rörelse

Riksidrottsförbundet

 sisuidrottsutb

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: info@biljardforbunde...