Kompensationsstöd maj-september

15 OKT 2021 11:41
Idag den 15 oktober öppnar ansökan för kompensationsstöd för perioden 1 maj till 28 september. Ansökan är öppen till 26 oktober.
  • Skapad: 15 OKT 2021 11:41

Eftersom restriktionerna fortsatte att gälla i sin helhet i maj och juni samt delvis i juli, augusti och september kommer ytterligare kompensationsstöd att fördelas till föreningar. Perioden som omfattas är 1 maj till och med 28 september.

Ansökan är öppen mellan 15 oktober och 26 oktober kl 12.00

Ni ansöker i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Behöriga att skicka in ansökan är i IdrottOnline angivna roller ordförande, kassör och Idrottsmedel firmatecknare.

Nyhet – förenklat formulär
Den här ansökningsperioden kommer det att finnas två olika formulär för ansökan – förenklat och ordinarie.
  • Om föreningens förluster under perioden 1 maj-28 september är på mellan 1 000 kr och 25 000 kr – använd det förenklade formuläret.
  • Om föreningens förluster under perioden 1 maj-28 september överstiger 25 000 kr – använd det ordinarie formuläret.
Instruktionsfilmer för resepektive formulär hittar ni här

Regelverk
För att kunna söka stöd ska föreningen ha haft ett intäktsbortfall eller drabbats av direkt ökade kostnader pga coronaviruset och de restriktioner och rekommendationer som myndigheterna utfärdat och/eller de beslut som regeringen fattat om förbud.

Ert RF SISU distrikt kan hjälpa er om ni behöver hjälp med ansökan. Ett antal distrikt anordnar även informationskvällar om kompensationsstödet.
Skribent: Sofia Asp

Biljard för äldre