Hoppa till sidans innehåll

Nalle Olsson vinner Elit 7 i Malmö

27 NOV 2017 21:40
Den sjunde Elittävlingen i 3-vallars carambole hölls 25-26 november i Malmö och vanns av Nalle Olsson från Helsingborg.
  • Skapad: 27 NOV 2017 21:40

 

Med ett imponerande spel under finaldagen höll Nalle ett järngrepp över sina motståndare som inte hade mycket att säga till om. Att slå först Mattias Engdahl, Stockholm, 40-11, Henryk Kalita i semin med 40-26 och sedan totala rankingledaren och klubbkompisen David Pennör i finalen 40-30 på 23 stötar är starkt gjort! "Skönt att äntligen få vinna en rankingtävling ... det var ett tag sedan!" sade Nalle efter vinsten. Nalle har varit under en längre tid en underdog, spelandet har gått mycket upp och ner och formen har inte varit bra på senaste tiden. Men nu stämde nästan allt och ett totalsnitt på 1.233 är säger en hel del. Två andra spelare lyckades också nå över 1.0 i snitt (David 1.024 och Bo Gustavsson 1.042) medan Henryk Kalita, som slog förre rankingvinnaren Björn Lohmander i kvartsfinalen, snittade precis under ett. 

Att carambolen är glödhet just nu är det ingen som tvivlar på. Hela 21 man deltog, vilket är väldigt roligt. Det fanns en del utropstecken i tävlingen såsom Per Lundberg från Lund, som visade enorm kämpaglöd och glädje i sitt spel. Att vinna över Anders Kall och Viktor Kalita är inte dåligt. "Jag tycker 3-vallars carambole är ett fruktansvärt roligt och tjusigt spel", säger Per. "Tyvärr finns det inga carambolebord i Kristianstad så jag får åka till Malmö så ofta jag kan. Mitt mål är att hamna i Eliten." Det hoppas vi på, Per! 

Tai Tran från Malmö, är fortfarande fyra på rankingen efter David, Henryk och Nalle. Nästa Elittävling går i Stockholm den 16-17 december och redan nu är 13 spelare anmälda. De spelare som tillhör Eliten är David Pennör, Henryk Kalita, Nalle Olsson, Tai Tran, Manuel Orrellana, Lars Ringby, Bo Bäckman, Peter Lohmander, Giglio Alvarado och Tomas Tullberg. 

Jättekul att så många spelare deltog i tävlingen och hatten av till Stockholm som kom med 7 spelare (Henryk Kalita, Viktor Kalita, Bo Bäckman, Giglio Alvarado, Mattias Enerdahl, Rasmus Rasmusson och Manuel Orrellana), liksom en spelare från Göteborg (Anders Kall). Stort tack till Malmö Carambole och Snooker Klubb som arrangerade tävlingen och höll speltiderna bra och disciplinerat, plus mycket bra carambolebord och kaffeservering som gjorde både spelare och publik nöjda och belåtna. 

Skribent: David Pennnör
Epost: Adressen Gömd

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Facebook  Instagram

Tillsammans för fler i rörelse

Riksidrottsförbundet

 sisuidrottsutb

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: info@biljardforbunde...