Hoppa till sidans innehåll

Nalle Olsson vinner sista Carambole Elit för säsongen

30 APR 2018 11:48
Helgen den 14-15 april arrangerades säsongens sista Elittävling i 3-vallars carambole. På Söderbiljardens salong i Stockholm vann Nalle Olsson komfortabelt finalen mot positiva överraskningen Manuel Orrellana med 40-28 på 35 stötar.
  • Skapad: 30 APR 2018 11:48

Elitsegraren Nalle Olsson, BK Borgen

Favoriten David Pennör föll i semifinalen mot Manuel Orellana men var redan klar rankingvinnare sen tidigare. Andraplatsen däremot stod mellan Nalle Olsson och Henryk Kalita. "Mitt mål var att om jag hamnade före Henryk i tävlingen blir jag tvåa", berättar Nalle efter finalen. Henryk åkte dock lite överraskande ut redan i kvarten, vilket gjorde det lättare för Nalle. " Lite synd att Henryk åkte ut redan där. Alla såg fram emot en rafflande semifinal mellan dessa två då mycket står på spel", säger David. 

I och med att det var säsongens sista rankingtävling var det en del frågetecken gällande direktkvalificeringen till SM i Helsingborg den 9-13 maj. De 7 bästa på rankingen är seedade tillsammans med Torbjörn Blomdahl, som har ett wildcard. De sista platserna stod mellan Giglio Alvarado, Niclas Bergendorff, Lasse Ringby, Tai Tran och Manuel Orrellana. Tack vare att Manuel gick till final blev han klar för SM, medan Giglio och Niklas missade direktplatserna med en hårsmån och får finna sig i att kvala. De 8 spelare som är klara är Torbjörn Blomdahl, David Pennör, Nalle Olsson, Henryk Kalita, Björn Lohmander, Bo Gustavsson, Tai Tran och Lars Ringby. 

SM spelas den 10-13 maj på Spelpalatset i Helsingborg. Tävlingen spelas i lite annorlunda regi då det inte finns längre en öppen kvaltävling veckan innan SM. Allt spelas på samma vecka, dvs på torsdagen kvalar man in sig till huvudtävlingen på fredag, då de seedade spelarna kommer in. På torsdag spelas 4-mannagrupper, beroende på antalet spelare, där vinnaren går vidare. Huvudtävlingen spelas i 3 st 4-mannagrupper till 40p där de 8 bästa resultaten går vidare till kvartsfinalerna. Det kommer att livestreamas på nätet med en kamera på ett av borden och alla resultat kan följas LIVE på både Cuescore.com och Biljardonline. 

Skribent: David Pennör
Epost: Adressen Gömd

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Facebook  Instagram

Tillsammans för fler i rörelse

Riksidrottsförbundet

 sisuidrottsutb

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: info@biljardforbunde...