Hoppa till sidans innehåll

Pennör starkast i säsongsstarten

10 SEP 2018 13:30
Den regerande svenske mästaren i 3-vallars carambole David Pennör gjorde ingen besviken och höll för trycket genom att vinna säsongens första Elittävling i Malmö i helgen, trots tufft motstånd i finalen av Björn Lohmander.
  • Skapad: 10 SEP 2018 13:30

Tävlingen arrangerades den 8-9 september av Malmöklubben Malmö Carambole- och Snooker Klubb, med en stor eloge till tävlingsledaren Tai Tran som höll i taktpinnarna bestämt och bra. Hela 22 man var anmälda trots att en del stora spelare fattades, såsom Henryk Kalita och Michael Nilsson. Tre stockholmare (Bo Bäckman, Sebastian Larsson och Peter Åkesson), en från Göteborg (Anders Kall) och en från Jönköping (Ingvar Pettersson) var med bland skåningarna.

Ett stort utropstecken i tävlingen var Sebastian Larsson som nådde ändå fram till kvartsfinalen - bravo! På hedrande 3:e och 4:e plats kom Peter Lohmander och Bo Gustavsson. En av de tippade spelarna som kan utmana rejält i år, Nalle Olsson, åkte dock ut i kvarten.

I finalen tog David tidigt ledningen med 22-13 innan Björn ryckte upp sig ordentligt och spelade nästan intill helt felfritt, för att vända på steken till en fin ledning på 33-25. "Här trodde jag faktiskt att jag skulle vinna matchen. Målet var nu bara se till att hålla ledningen matchen ut", berättade Björn. Men en serie på 9 av David till 35-33 blev vändpunkten. Bägge spelarna följdes åt till 38-38 innan David lyckades göra de 2 poängen till minst oavgjort. Björn hade efterstöten och första poängen var inga problem. Bollarna låg sedan väldigt enkelt för en 5-vallare. "Läget låg så enkelt. Det var bara att rulla in poängen men jag blev för ivrig och gjorde stöten alldeles för kort", konstaterade Björn. Med stor lättnad höjde David armarna i skyn och klappade om Björn för en väldig god kamp. "Det kändes så himla skönt att kunna göra en fin serie i matchen när det verkligen behövdes", sa David glatt efter finalvinsten.

David hade bästa totala genomsnitt på 1.364 och högsta serie på 12. Peter Lohmander spelade också helt suveränt med ett fint snitt på exakt 1.3 och Björn Lohmander på 1.2. 

Resultaten hittar ni i Biljardonline och på Cuescore.com. 

 

Skribent: Carambolekommittén
Epost: Adressen Gömd

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Facebook  Instagram

Tillsammans för fler i rörelse

Riksidrottsförbundet

 sisuidrottsutb

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: info@biljardforbunde...