Hoppa till sidans innehåll

Presentation nominerade till förbundsstyrelsen

21 MAR 2022 11:10
Här kommer en presentation av de kandidater som valberedningen har nominerat till förbundsstyrelsen.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2022 11:10

Valberedningen består av: Johan Hansson, Pernilla Hofvander och Daniel Silvennoinen.
Valberedningens förslag och samtliga årsmöteshandlingar hittar ni här
 
Presentation av valberedningens kandidater:
 
Ordförande
Andy Nettleton - nyval
Andy
Mitt namn är Andy Nettleton, jag är engelsman från Newcastle. Jag började spela snooker som barn under en regnig semester i Derbyshire och tävlade mycket som junior i England under 80-talet. Jag och min familj flyttade till Sverige 2008 och för cirka åtta år sedan började jag återigen att spela snooker efter många års uppehåll.
 
Under denna period har jag blivit mycket engagerad i SSBK (Stockholms Snooker och Billiards klubb), i tävlingsverksamheten, i Snookerkommittén samt i förbundsstyrelsen.
 
Det som driver mig är att jag vill utveckla och höja profilen på biljardsporten i Sverige. Mitt engagemang är framförallt att hjälpa till med att få igång den yngre generationens intresse av att spela. Det tycker jag är väldigt kopplat till anläggningsfrågan, där vi behöver utöka och förbättra tillgången till bord runt om i Sverige.
 
Från att ha haft ett brinnande intresse som ung och nu efter många år återupptäckt snookern, fast i ett annat land, så tror jag att jag har mycket att bidra med och är beredd att lägga det engagemang som krävs i rollen som ordförande för förbundet.
 
Ledamöter:
Sam Mubarak - nyval
Mitt namn är Sam Mubarak, 22 år och bor i Västerås. I nuläget läser jag min sista termin på statsvetarprogrammet på Mälardalens universitet. Vad händer sen? Det blir nog spännande. 
Jaha… låt oss hoppa in på biljarden direkt. Förutom styrelseposter i Västerås och Kumla så har jag suttit med som suppleant i förbundsstyrelsen i snart 4 år. Och är superglad för valberedningens förtroende även några år framåt. 
 
Min ingångspunkt i svenskbiljard har alltid varit barn & ungdom. Det är det jag brinner för, och det är det jag vill jobba med framöver också. Vi har inte många barn och ungdomar som spelar biljard aktivt idag, samtidigt vet vi att det är många som utövar sporten på exempelvis skolor och fritidsgårdar. Vi behöver bygga våra föreningar och skapa attraktiva miljöer för bra och organiserade verksamheter. Jag ser möjligheter, och även resurser för att vända på det. 
Biljard är en fantastisk sport, som jag vill att fler ska ta del av. 
 
Krita kön, nu stöter vi!


Sven Junghagen - omval
Sven
Jag heter Sven Junghagen och har varit ledamot i förbundsstyrelsen sedan fyra år tillbaka. Jag har sedan jag valdes in i förbundsstyrelsen vid årsstämman 2018 haft rollen som vice ordförande samt varit ansvarig för det grengemensamma elitutvecklingsutskottet. Sedan årsskiftet har jag tagit över rollen som ordförande i carambolekommittén och är förbundskapten för landslaget i carambole.
 
Mitt intresse för biljard inleddes för nästan femtio år sedan när jag följde med min far för att spela dansk kägel. Ganska snart tog pool över intresset. Jag har varit aktiv i ett antal år, både som spelare och ledare. Jag har bland annat varit ordförande i Malmö Biljardklubb och i Interpool Biljardklubb Malmö. Numer är det carambole för i princip hela slanten då det gäller det egna spelet.
 
Utanför biljarden arbetar jag som Associate Professor i Sport Management på Handelshögskolan i Köpenhamn.

David Pennör - omval
David
Jag heter David Pennör och är elit- och landslagsspelare i carambole. Jag började ganska sent, fyllda 16 år så fick jag upp ögonen för biljard. Skolan hade ett carambolebord stående i kaféet och jag blev fast direkt. Sedan dess har jag ägnat många timmar på träning och tävling, nationellt och internationellt. Är väldig glad och tacksam att jag funnit biljarden som har blivit en stor del av mitt liv. 
 
Jag bor nu i Helsingborg och spelar för BK Borgen. Jag jobbar som busschaufför i Stockholm och veckopendlar. Trivs enormt. 
 
Jag har varit med i styrelsen länge och är Antidopingansvarig. Jag anser att det är viktigt att man har "rent mjöl i påsen" när man spelar biljard. Alla ska spela på samma villkor. Jag vill genom min erfarenhet och internationella kompetens bidra till att biljardsporten utövas på ett bra och rättvist sätt. 
 
Andra områden som jag tycker är viktiga är att locka fler ungdomar och kvinnor till biljardsporten. Samt marknadsföringen av sporten.
 
 
Suppleanter:
Tobias Andersson - nyval
Tobias
Jag heter Tobias Andersson och bor tillsammans med min familj i en villa utanför Umeå. Ända sedan jag började spela biljard har jag hållit mig till Umeå och Umeå biljardklubb där jag varit delaktig till att skapa den biljardklubb vi är idag. Jag har därför erfarenhet från att gå från en klubb i kommersiella lokaler till en medlemsägd förening med egna lokaler som vi är idag. 
 
Jag har spelat biljard sedan tonåren och även om mitt tävlande numera är sporadiskt är jag ett välbekant ansikte på vår klubb och jag har många biljardvänner runt om landet. 
 
Den senaste tiden har jag haft ansvar för rekrytering och träning av barn/ ungdomsverksamheten i vår förening, vilket jag brinner för och tycker är roligt. Jag tror att det är viktigt att fylla på med yngre biljardförmågor för att säkra sportens framtid. 
 
För att så många som möjligt ska få prova vår sport vill jag också vara drivande i att öka antalet klubbar och framförallt här i Norrland där avstånden fort blir långa. 
 
Jag vill också bidra till att biljarden blir mer accepterad som sport och mindre förknippad med negativa attribut. 

Bojan Krstic - nyval
Bojan
Jag heter Bojan Krstic, är 37 år och bor idag med min fru och våra 3 barn i Habo som ligger strax utanför Jönköping. Sedan vi bildade föreningen 2020 så representerar jag Jönköpings Biljardklubb. Mitt intresse för biljard har alltid varit stort redan från första ögonblicket jag spelade som ung. Det blev mera seriöst när jag växte upp och min vän öppnade en biljardhall i Hässleholm.
De senaste 8 åren har jag även varit aktiv och tävlat i privata turneringar samt på touren. Jag har tränat mina söner och mig själv för att förbättra spelet och kunskapen om själva sporten. Jag följer flera organisationer, turneringar och spelare och håller mig uppdaterad om vad som händer generellt inom grenen pool. Likaså har jag ett intresse för snooker och carambole.
Jag känner att det jag lärt mig under mina år kan komma till användning för sporten och förbundet, likaså är jag intresserad utav att tvätta bort stämpeln ”barsport” och få sporten att växa.
Personligen tycker jag att biljardens framtid är 9ball, då det går snabbt att lära sig och fort att spela av en match. Det bjuder på underhållning för både spelare och publik.

Thea Svanberg - omval
Presentation kommer.

Ledamöterna Anna-Karin Bedeus, Ann-Sofie Löfgren och Malin Lindström har två år kvar på sin mandatperiod.

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Biljard för äldre

Facebook  Instagram

Tillsammans för fler i rörelse

Riksidrottsförbundet

 sisuidrottsutb

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: info@biljardforbunde...