Projektstöd Barn- och ungdomsidrott

20 FEB 2020 14:44
Idrottslyftet som begrepp och program har försvunnit och ersatts av ett nytt projektstöd för ungdomsverksamhet. Nytt för i år är att biljardföreningar söker detta stöd hos sitt RF-SISU distrikt och inte hos SBF.
  • Skapad: 20 FEB 2020 14:44

Från och med i år kan föreningar söka ett nytt projektstöd som syftar till att skapa förutsättningar för föreningar att utveckla sin barn- och ungdomsidrott i enlighet med Strategi 2025.

Det ni kan söka stöd för år 2020-2021 är:
Målgrupp: Ungdomar 13-20 år
Områden:

• utveckla eller implementera nya tränings- och tävlingsformer för målgruppen
  • anpassa idrottsytor och köpa in material som särskilt gör att målgruppen fortsätter idrotta
  • utveckla föreningsmiljön så att målgruppen upplever den som trygg, välkomnande och inkluderande.

Aktivitetsledare för barn och ungdomar:

• Idrottsspecifika utbildningar, vilket innebär aktivitetsledarutbildningar inom ramen för SF:s egen utbildningsstruktur eller när SF bjuder in till mötesplatser (ex ledarsymposium) med utbildningar riktade till aktivitetsledare.

Ta vara på denna möjlighet och kontakta ditt distrikt

Hos distrikten kan ni även söka stöd för:

• Projektstöd för idrottsövergripande utbildningar
  • Projektstöd inkludering för barn och ungdomar som bor i idrottssvaga områden.

Målsättningen med projektstöd barn- och ungdom är att:

• Stärka idrotten i idrottssvaga områden
  • Att få fler ungdomar att stanna kvar i den organiserade idrotten
  • Att föreningen har utbildade barn- och ungdomsledare

Anläggningsstöd
Hos distriktet kan ni även söka projektstöd till anläggningssatsningar.

Läs mer om bidrag på rf.se

Skribent: SBF