Hoppa till sidans innehåll

SBF:s värdegrund - en viktig milstolpe i biljardens utveckling

08 DEC 2020 12:51
På förbundsstämman antog SBF sin egen värdegrund. Genom detta beslut har både förbundet och dess medlemsföreningar synliggjort vilka värderingar som vi vill att biljardsverige ska genomsyras av.
  • Uppdaterad: 08 DEC 2020 12:51

På förbundsstämman antog SBF sin egen värdegrund. Värdegrunden synliggör biljardens ”ståndpunkter” och handlar om gemensamma värderingar. Genom detta beslut har både förbundet och dess medlemsföreningar synliggjort vilka värderingar som vi vill att biljardsverige ska genomsyras av. 

Mats Frösemo från Kville BC (och fd ledamot i förbundsstyrelsen) är en av de personer som har jobbat fram värdegrunden.

- Alla organisationer, grupper och familjer har en värdegrund. Den bygger på gemensamma normer om vad som är rätt och vad som inte är gångbart. Att SBF har utarbetat en värdegrund beror på att vi vill att Sveriges biljardklubbar ska dela samma värdegrund i den dagliga verksamheten.

Mats menar även att vi tillsammans med en värdegrund kan skapa bättre förutsättningar för att bli fler och få en bredare mångfald inom biljardsporten. 

Biljardens värdegrund är indelad i 3 olika områden: 

  • Engagemang för utveckling
  • En idrott för alla
  • Respekt, ödmjukhet och ärlighet

Flera konkreta handlingar har kopplats till varje område för att göra värdegrunden konkret och något mer än ett fint dokument på en hemsida. 

Nu börjar arbetet med att nå ut med budskapet till föreningar runtom i landet så att så många som möjligt känner till och efterlever den.  

Mats berättar att Kville BC redan nu har påbörjat ett arbete med att nå ut med SBF:s värdegrund till föreningens medlemmar. 

- Vi behöver dels konkretisera värdegrunden inom de ledarledda grupperna och även implementera den i medlemmarnas egna mål. På så sätt kan vi skapa aktiviteter utifrån önskemål och behov samtidigt som vi kopplar aktiviteterna till värdegrunden. 

Mats berättar att Kville BC:s styrelse har satt upp mål för värdegrundsarbetet men förklarar att det ju även handlar om att engagera medlemmarna i både klubben och dess värderingar. 

Har du läst SBF:s nya värdegrund? Om inte, klicka in här

Skribent: Jessica Pettersson
E-post: Adressen Gömd

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Biljard för äldre

Facebook  Instagram

Tillsammans för fler i rörelse

Riksidrottsförbundet

 sisuidrottsutb

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: info@biljardforbunde...