Hoppa till sidans innehåll

Storfavoriterna infriade förväntningarna i kvalet till Carra-SM

08 MAR 2019 10:21
Helgen den 23-24 februari avgjordes kvalet för Lag-SM i 3-vallars carambole. Favoriterna BK Borgen och Stockholms CC höll för trycket och tog sig vidare till finalen i april.
  • Skapad: 08 MAR 2019 10:21

Lag-SM i 3-vallars carambole spelas i Malmö den 6-7 april. Kvalet spelades 23-24 februari på två ställen samtidigt, ett i norr (Stockholm) och ett i söder (Malmö), där ettan och tvåan från varje omgång gick vidare till huvudtävlingen. I söder var BK Borgen megafavorit att gå vidare och lyckades infria förväntningarna genom att inte förlora en enda match. Enda poängtappen var mot Lunds andra lag BK Paradis 2, där Eladio Garcia lyckades få oavgjort mot David Pennör. Hemmaarrangören Malmö Carambole och Snooker Klubb var en av de tongivande att gå vidare i konkurrens med BK Paradis 1. Tyvärr kunde varken Michael Nilsson eller Tran Moc Tai delta för Malmö, vilket försvagade laget rejält. I den avgörande matchen mot BK Paradis 1 blev det heller aldrig riktigt spännande då Paradis vann matchen med hela 8-0 och kvalificerade sig därmed vidare till finalen, tillsammans med BK Borgen. 

I norr däremot var det riktigt spännande om andra platsen. Fjolårets SM-vinnare Stockholms Biljardsällskap kunde tyvärr inte medverka, men Stockholms CC levde upp till förväntningarna som megafavorit och var aldrig hotade att gå vidare som segrare i gruppen. Fighten om andra platsen var dock rena dramat där det stod mellan Old Fellows BC och SCC 2. Bägge lagen låg på lika antal matchpoäng men Old Fellows hade lite bättre matchkvot. Både Manuel Orrellana och Victor Kalita  storspelade och vann bekvämt sina matcher för SCC 2. Richard Helander reducerade till 1-2 i matcher och nu hängde allt på matchen mellan Zois Arvantidis, SCC och Peter Åkesson. Matchen blev oerhörd jämn och Zois hade ett par bra lägen att avgöra men hade lite otur. Peter såg till att hålla sin ledning ända in i mål och vild glädje utbröt bland spelarna för Old Fellows, med jubelrop och kramar. Första gången de är med i SM och lyckas ta sig direkt till final! Grattis!

Lagen som gick vidare till SM är därmed som följer: 

BK Borgen (David Pennör, Nalle Olsson, Björn Lohmander, Jesper Johansson)

BK Paradis (Bo Gustafsson, Stefan Hillvin, Ratcha Alievski, Bernard Aupeix)

Stockholms CC (Henryk Kalita, Bo Bäckman, Giglio Alvarado, Yuksel Pollat)

Old Fellows (Alf Alvberger, Peter Åkesson, Richard Helander, Ingvar Pettersson)

Finalen spelas den 6-7 april i Malmö där alla möter alla i en 4-lags grupp. Distansen är 40-40-30-30 med efterstöt. 

Skribent: SBF
Epost: Adressen Gömd

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Facebook  Instagram

Tillsammans för fler i rörelse

Riksidrottsförbundet

 sisuidrottsutb

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: info@biljardforbunde...