Hoppa till sidans innehåll

Var med och utveckla biljardens utbildningsstruktur!

15 DEC 2020 14:32
SBF:s mål under 2020-2021 är bl.a. att ta fram en utbildningsstruktur och grundutbildningar för tränare inom biljarden. Vi är igång med arbetet men behöver nu DIN hjälp.
  • Uppdaterad: 15 DEC 2020 14:32

I höstas satte vi fart på arbetet kring utbildning och har kommit en bit på väg. Just nu håller vi på att skapa en ram kring innehållet i olika tränarutbildningar samtidigt som vi diskuterar hur olika utbildningar ska paketeras och presenteras. 

För att göra ett så bra arbete som möjligt behövs mer hjälp och input från dig. Vi söker nu olika typer av kompetenser, exempelvis: 

  • Någon som har hållit i kontinuerliga träningar, antingen för barn och unga oavsett nivå eller vuxna nybörjare. 
  • Vi söker även dig som tycker om foto/film och som kan hjälpa oss att visualisera våra idéer. Du behöver inte vara den vi hyr in för att göra jobbet med att just fota/filma men du bör tycka om att fånga upp idéer och konkretisera dem till pedagogiska bilder/filmer.  
  • Har du allmänt tankar om hur vi bör bygga upp utbildningsstrukturen och en grundtränarutbildning för våra tränare? Hör av dig och dela med dig!

Arbetet i utbildningsutskottet leds till stor del av mig, Jessica Pettersson, projektledare på förbundet. Med mig har jag framförallt Sam Mubarak och Louise Furberg och som referensgrupp har vi även på sidan om Henke Larsson och Jörgen Sandman. 

Känner du att du tillhör någon av kategorierna som punktats upp? Hör då av dig till mig på This is a mailto link, jag ser fram emot ditt mejl!

Vi ses för digitala möten på ca 1.5 h ungefär 1 gång i månaden. Där emellan görs mindre uppgifter som tar oss framåt på mötena. 

Att skapa utbildningar och en utbildningsstruktur tar tid och är ett stort jobb. Därför gör vi arbetet i vår egen takt för att vi ska hinna med samtidigt som vi gör ett grundligt jobb. 

Varför gör vi det här?

Idag finns några olika tränarutbildningar runtom i landet men inget som leds under SBF:s paraply. Vi vill med denna satsning samla alla erfarenheter och sätta ihop det till några riktigt bra utbildningar som vi kan fortsätta utveckla under en lång tid framöver. 

Genom att skapa en utbildningsstruktur med tränarutbildningar i SBF:s regi kan vi: 

  • Kvalitetssäkra utbildningarna på ett sätt vi inte kan göra idag
  • Se till att alla nya spelare lär sig samma sak, oavsett var de bor
  • Utbilda fler tränare som i sin tur kan starta nya grupper, både för vuxna och barn/ungdomar och på så sätt bredda sporten och få fler att utöva den

Häng med på vår spännande resa och mejla mig redan idag!

Skribent: Jessica Pettersson
E-post: Adressen Gömd

Carambole

Pool

Snooker

UngBiljard

Biljard för äldre

Facebook  Instagram

Tillsammans för fler i rörelse

Riksidrottsförbundet

 sisuidrottsutb

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: info@biljardforbunde...