Första Eurotouren arrangeras i juni

07 MAJ 2021 16:24
S:t Johann i Österrike står som värd när första europatävlingen i pool på över ett år arrangeras i juni. Begränsat deltagarantal och covid-restriktioner kommer att gälla.
  • Skapad: 07 MAJ 2021 16:24

EPBF EM.jpg

Äntligen kan vi börja se fram emot tävlingar igen efter så lång tid. EPBF har tillsammans med den lokala arrangören beslutat att den första Eurotouren sedan februari 2020 kommer att äga rum i S:t Johann i Österrike den 17-20 juni 2021, med ett lite annorlunda upplägg på grund av situationen med Covid-19. Deltagarantalet är begränsat till 128 för herrar och 64 för damer, och damerna får inte heller ställa upp i den öppna herrklassen denna gång. Tävlingen är dessutom förlängd med en dag och spelas nu under fyra dagar i stället för tre. Damernas tävling spelas dock precis som tidigare under två dagar.

I skrivande stund är 72 herrar och 4 damer anmälda till tävlingen i S:t Johann. Arrangören förbehåller sig rätten att med kort varsel minska antalet deltagare beroende på lokala restriktioner och kommer i så fall följa principen först till kvarn (anmälan samt betalning).

Följande regler och restriktioner måste alla deltagare rätta sig efter:

• Alla spelare måste kunna visa upp ett negativt Covid-19 test vid ankomst (PCR-test får inte vara äldre än 72 timmar och ett snabb-antigentest inte äldre än 48 timmar)
  • Social distansering, med minst 1,5 meter till andra personer
  • Kroppstemperaturen kommer att mätas på alla innan tillträde till arenan
  • Alla tävlande måste bära munskydd till och från match (behövs inte under själva matchen). Tillåtet munskydd är av sorten FFP2 och kommer att tillhandahållas av arrangören.
  • Handsprit måste användas innan tillträde till arenan
  • Tävlande måste vänta utanför arenan tills matchen är utropad
  • Ingen handskakning är tillåten, varken före eller efter match
  • Ett snabbtest skall göras innan avfärd, testet tillhandahålls av arrangören. Skulle någon testa positivt för viruset måste man omedelbart lämna landet, eller sitta 10 dagar i karantän.

EPBF samarbetar även med One Sport TV för att anordna livesända kvaltävlingar inför Eurotouren där två spelare vinner startavgift till aktuell tävling samt 150 €. Deltagarna måste vara rankad utanför dom 100 bästa på rankinglistan i Europa (50 för damer) och maxantal i kvalet är 32.

Här är reglerna för kvalet:

One Pool Euro Tour 2021 Qualifiers - Official Rules.pdf

Official One Pool Rules.pdf

All övrig information finns att hitta på www.epbf.com

Skribent: Poolkommittén

Biljard för äldre