Klass 1+2 9-ball den 14-15/8 - Arrangör och FargoRate

09 AUG 2021 14:32
Stockholms BS står som arrangör för helgens Klass 1 och 2 i 9-ball, i första omgången för höstsäsongen 2021. Det är första tävlingen där FargoRate används som kriterium för deltagande.
  • Skapad: 09 AUG 2021 14:32

Helgens tävlingar ingår i Svenska Pooltouren 2021 och lyder under de tävlingsbestämmelser som började gälla 1 januari i år. Det innebär att klassindelningarna från och med nu baseras på ratingsystemet FargoRate och inte gällande ranking. Inför varje omgång kommer Poolkommittén att publicera en aktuell FargoRate-lista för alla spelare på rankingen. Poängen på listan avgör vilken klass man får ställa upp i, enligt nedan:

Elit : Öppen för alla

Klass 1:  Lägre Fargorate än 650

Klass 2: Lägre Fargorate än 550

Klass 3: Lägre Fargorate än 450

Efter varje spelares namn står det en markering om ratingen är Etablerad eller Ej Etablerad. Ej etablerad rating betyder att Fargorate har färre än 200 datapunkter (summan av spelarens vunna/förlorade lägg i matcher) att basera ratingen på.

Här hittar du listan som gäller inför helgens tävlingar:

FargoRate 2021-08-06.pdf

Hittar du inte dig själv i listan? Gå in på https://fairmatch.fargorate.com/ och sök på ditt namn. Ersätt å, ä , ö med a / o för att hitta din Fargorating. Om du fortfarande inte hittar dig själv, har synpunkter på din rating eller hittar andra uppenbara felaktigheter bör du prata med din klubb och be dem kontakta Poolkommittén (This is a mailto link). Klubben måste då motivera varför ratingen är fel baserat på lokala hcp-tävlingar eller annan information.

Exempel på bra argument för felaktig rating:·

• Jämför med andra etablerade spelare över en längre tid, inte enstaka matcher.
  • X har XXX i hcp i klubbens lokala tävlingar och FargoRate YYY (bifoga exempel på ett antal andra spelares lokala hcp).

Exempel på dåliga argument:·

• Jag förlorade mot X med 6-0 på träning igår.
  • Jag har ju inte hållit i en kö på jättelänge.

Systemet med att använda rating istället för ranking är helt nytt inom den nationella biljardverksamheten. Vi välkomnar synpunkter och idéer på hur det kan förbättras och utvecklas men ber också om överseende med de barnsjukdomar som garanterat kommer inträffa innan allting har satt sig.

Sista anmälan i Cuescore onsdag 11/8. Lottning görs på torsdag kväll.

20210808_112924726_iOS_1.jpg

Skribent: Poolkommittén