Startlista och info inför SM-helgen 20-22/8 i Stockholm

17 AUG 2021 14:15
Här hittar ni startlistan samt aktuell information inför SM i 8-ball, 9-ball och 10-ball som spelas på JoLo & Co i Stockholm kommande helg.
  • Skapad: 17 AUG 2021 14:15

Glenn Andersson

Wille Viitanen

Håkan Larsson

Christian Sparrenlöv Fischer (endast 9-ball)

Magnus Westerlund (endast 8-ball och 10-ball)

Dam

Louise Furberg

Monika Margeta

Jessika Nilsson

Helena Nyberg Benjamin

Ann-Sofie Löfgren

My Nguyen

Agneta Planeskog

Ulrika Andersson

Information om tävlingarna

Lottning – Kommer att ske i Cuescore varje tävlingsdag kl 08.30.

Starttider – Fredag och lördag startar herrarna kl 9, damerna kl 11. Söndag startar herrarna kl 10 och damerna kl 12. OBSERVERA att detta är ändrat från vad som angavs i Cuescore tidigare!

Startavgift – 300:- per gren och spelare, kvitto på betalning ska kunna visas upp för tävlingsledningen innan matchstart. Swish-nr 123 405 7188, bg-nr 657-3059 (Swedbank). Märk betalningen med ditt namn samt ”Startavgift SM 2019/20”.

Prispengar – Betalas antingen ut till spelarens bankkonto efter avdrag för skatt och sociala avgifter, alternativt sätts in som en personlig spelarpott hos förbundet som kan användas för kommande utgifter i samband med tävling.

Kritor – Predator mörkblå och Masters får EJ användas, då de färgar av sig för mycket på klädet. Taom är okej, liksom hallkritorna.

Streaming – Poolkommittén siktar på att streama 1-2 bord varje dag via förbundets YouTube-kanal.

Prisutdelning – Kommer att ske lördag och söndag förmiddag, samt söndag kväll.

Tidtagning - Dessa SM-tävlingar avser säsongen 2019/20 och följer därmed de tävlingsbestämmelser som gällde då, med ett undantag. Poolkommittén har upptäckt att informationen i §9, under avsnittet Shot clock, inte är korrekt. PK har därför beslutat att med omedelbar verkan uppdatera informationen till de aktuella regler som används på EM och även i Sverige. Denna ändring kommer också att göras i de tävlingsbestämmelser som antogs 1 januari 2021.

De tidsregler som därmed kommer att gälla under SM när shot clock behöver användas är dessa:

Stöttid: 35 sek per stöt

Första stöten efter sprängning, oavsett spel: 60 sek

Förlängning: 25 sek (max en förlängning per spelare och upplägg)

Time: När 10 sekunder återstår av stöttiden skall tidhållaren utropa "time", för att spelaren på bordet skall veta hur lång tid som är kvar. Innan match, eller vid införande av shot clock under match, skall tidhållaren fråga spelarna om de vill att time-utropet ska tillämpas.

Information om hallen

JoLo & Co ligger på Västmannagatan 50, T-bana Odenplan. Hallen öppnar kl 8 fre-lör samt kl 9 sön, för värmning innan tävlingen. Enklare förtäring kommer att finnas till försäljning innan köket öppnar. Hallen öppnar för allmänheten kl 17 både fredag och lördag, men är stängd på söndag. www.jolo.se

Varmt välkomna till Stockholm önskar Poolkommittén, JoLo Billiard Club och JoLo & Co!

Skribent: Poolkommittén

Biljard för äldre