Uppdaterad info inför SM i 8-9-10-ball

13 AUG 2021 13:41
Här är en uppdaterad lista över de slutligt kvalificerade till SM i 8-9-10-ball för 2019/20, samt info om anmälan och betalning
  • Skapad: 13 AUG 2021 13:41

För herrarnas del blev det två nya spelare som kvalificerade sig efter SPT1000 i Norrköping i slutet av juli. Listan ser därmed ut som följer:

Direktkvalificerade Herr:

Regerande mästare har wild card till sin disciplin. Christian Sparrenlöv Fischer är regerande mästare i 9-ball men är för närvarande inte rankad bland topp 32.

Senharip Azar, Stockholms BS

Marcus Chamat, Gefle BK (regerande mästare 8-ball)

Jyri Halttu, Gefle BK

Ragnar Grönsten, Borlänge BK

Adrian Weiss, Malmö BK

David Larsson, Biljardären BK

Tomas Larsson, Gefle BK (regerande mästare 10-ball)

Erik Gårdelöf, Oslo BK

Johan Weddig, BK Diamanten

Glenn Andersson, BK Stöten

William Viitanen, Stockholms BS

För damernas del lyckades Ulrika Andersson ta sig in i topp 8 efter tävlingen i Norrköping. Listan består därför av 9 kvalificerade spelare och ser ut så här:

Direktkvalificerade Dam:

Louise Furberg, JoLo BC

Monika Margeta, Biljardären BK (regerande mästarinna i 10-ball)

Jessika Nilsson, Familjens BF (regerande mästarinna i 14-1)

Helena Nyberg Benjamin, Stockholms BS (regerande mästarinna i 9-ball)

Ann-Sofie Löfgren, JoLo BC

My Nguyen, BK Stöten

Agneta Planeskog, BK Söder

Therese Hägglund, Umeå BK

Ulrika Andersson, Familjens BF (regerande mästarinna i 8-ball)

Anmälan och betalning av startavgift

Anmälan görs senast 13 augusti i Cuescore. Detta gäller även de spelare som är intresserade av att bli inkallade som reserv i händelse av avhopp. Eventuella vakanser tillsätts sedan utifrån reservlistan, efter gällande ranking. Vakanser som uppstår efter att startlistan är publicerad, tre dagar innan första tävlingen, kommer att lämnas tomma.

Startavgiften betalas in direkt till förbundet via swish eller bankgiro. Kontoutdrag eller swishkvitto ska kunna uppvisas för tävlingsledaren innan matchstart första tävlingsdagen. Startavgiften är 300:- per gren, för både dam och herr.

Swish-nr: 123 405 7188

Bankgiro: 657-3059 (Swedbank)

Märk betalningen med ditt namn samt ”Startavgift SM 2019/20”.

Lottning och startlista

Slutlig startlista samt lottning kommer att publiceras den 17 augusti.

Utbetalning av prispengar

Inga prispengar kommer att betalas ut kontant. Spelarna får välja mellan att SBF betalar ut vinsten till deras bankkonto som lön (skatt och sociala avgifter dras då av på summan innan utbetalning) eller att behålla hela summan hos SBF som en så kallad spelarpott. Då kan man kvitta de innestående pengarna mot utgifter för startavgifter, resor och boende i samband med kommande tävlingar. Det gäller alla tävlingar som är sanktionerade av SBF samt Eurotouren. Dispens kan även ges för andra tävlingar i utlandet. Startavgifter dras direkt hos förbundet; för boende och resor måste kvitton skickas in för att styrka utgifterna.

Exempel:

Förstapris för herr i varje disciplin är 9000:-. Efter att skatt och sociala avgifter dragits bort kvarstår 4794:- i utbetalning.

Andra pris för dam är 2500:-. Efter att skatt och sociala avgifter dragits bort kvarstår 1332:- i utbetalning.

Behåller spelaren prispengarna hos SBF kan hela summan istället användas för kommande utgifter (dock endast startavgifter, resa och boende).

Skribent: Poolkommittén

Biljard för äldre