Hoppa till sidans innehåll

Nils Ritenius Manjer


Vad heter du?
Jag heter Nils Ritenius Manjer och jag är 15 år gammal.
Var bor du?
Malmö
Vilken klubb tävlar du för?
Jag tävlar för Malmö Carambole- och Snookerklubb.
Vilken gren utövar du? Varför?
Jag spelar 95% Snooker och 5% trevallars Carambole (ungefär). Ingen pool alls. För mig har snookerns taktiska och analyseringskrävande aspekter alltid lockat mig. Jag tycker även att det är en väldigt elegant sport och öppen för att nörda ner sig i.
Hur många timmar tränar du per vecka?
Jag tränar ungefär 25-30 timmar i veckan (ca 4-6).
Hur tränar du?
Jag försöker hitta en balans mellan matchträning med klubbkamrater samt egen träning med olika rutiner och upplägg. Försöker träna alla olika delar av spelet.
Vilken klass tävlar du i?
Snookertävlingar i Sverige och Danmark där jag tävlar har inte precis några olika klasser (alla tävlar tillsammans) men jag är rankad nr.12 i Sverige.
Vad har du för titlar?
Gällande titlar vann jag 2017-års U21-cup i Bristol i Odense. Jag kom 2:a i U21-SM 2019. Jag kom 9:a i SM öppna alla åldrar förra året. Jag kom till 2 rankingsemifinaler förra säsongen. Jag har även deltagit i Nordiska mästerskapet och U18 och U21 EM i Israel år 2019 där jag bara lyckades vinna några matcher.
Vilken kö spelar du med?
Jag har spelat med en Parris Traditional förut men nu spelar jag med Maximus Ultimate nr.2239.
Vad är ditt tips till andra ungdomar som vill utvecklas inom sporten?
Ett tips till andra ungdomar skulle kunna vara att tävla så mycket som möjligt. Jag känner personligen att det är då jag har utvecklats som mest. Den bistra sanningen är att det kvittar vad man gör på träning om man inte kan prestera på tävling. Men det har vi nog alla problem med...
Det är självklart också väldigt viktigt att få coachning av duktiga tränare. Jag har varit i Sheffield och tränat några gånger och i somras kom den världskände coachen P.J.Nolan till Stockholm efter Svenska Biljardförbundets satsning. Vad jag vet finns det nog inte så många coacher i Sverige så det kan alltid vara bra att få tips av duktiga klubbkamrater.

Uppdaterad: 14 JAN 2020 19:37

Carambole

Pool

Snooker

Tillsammans för fler i rörelse

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: info@biljardforbunde...