Hoppa till sidans innehåll

Antidoping


Kunskap förebygger doping
Var och en inom idrotten har ett eget ansvar att både känna till och följa gällande dopingregler. Kunskap förebygger doping och Antidoping Sverige har tagit fram två webbutbildningar där enskilda utövare och föreningar kan öka sina kunskaper om antidoping. SBF vill gärna att du som enskild utövare genomför utbildningen Ren vinnare och att samtliga våra föreningar Vaccinerar klubben mot doping.

Ren vinnare
Ren vinnare är en webbaserad utbildning i antidoping för idrottsutövare och alla andra verksamma inom idrotten. Genom att genomföra Ren vinnare kan den enskilde utövaren på ett enkelt sätt ta sitt ansvar och öka sina kunskaper om antidoping.
Ren vinnare består av sju korta moduler där du lär dig det allra viktigaste inom antidoping. Varje modul är 3-4 minuter lång och består av videoklipp, övningar och fakta. Modulerna går igenom följande områden:
1. Dopingkontroller 
2. Dopinglistan
3. Dopingförseelser
4. Hälsokonsekvenser
5. Kosttillskott
6. Medicinsk dispens
7. Vistelserapportering

Du behöver inte slutföra samtliga moduler på en gång. Programmet sparar dina framsteg. När du har slutfört alla moduler får du ett diplom för genomförd kurs via mejl. Efter varje modul får du också ett mejl med en sammanfattning.
Gör utbildningen på renvinnare.se

Vaccinera klubben

Vaccinera klubben
SBF vill att så många som möjligt av våra föreningar genomför webbutbildningen Vaccinera Klubben mot doping. Utbildningen är ett hjälpmedel för att ta fram en antidopingpolicy i din förening och sprida information om antidoping. Det är ett arbete i fyra steg, allt material är tillgängligt på webben.
Steg 1: Alla i föreningens styrelse gör ett kunskapstest
Steg 2: Ni för en diskussion om dopingfrågor i styrelsen.
Steg 3: Ni upprättar en antidopingpolicy.
Steg 4: Ni informerar om vaccinationen.
Gå till vaccineraklubben.se


Antidopingsnack
Antidopingsnack är en handledning för tränare/ledare när de ska prata antidoping med sina aktiva. Upplägget är tänkt att passa såväl ungdomar från 15 år som vuxna.
Materialet hittar ni här vaccineraklubben.se/Antidopingsnack/

Mer information om SBF:s antidopingarbete.Uppdaterad: 21 MAR 2019 10:10

Postadress:
Svenska Biljardförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
116 64 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46707511287
E-post: info@biljardforbunde...