Gå till innehåll
Biljard 65+
Biljard 65+

Deltagande på Seniormässan

Den 3-5 oktober deltog vi på Seniormässan i Stockholm tillsammans med RF och sju andra förbund.

Bild från Seniormässan

Seniormässan är en stor mötesplats för seniorer och anordnas årligen i Stockholm, Göteborg och Malmö. Under årets mässa i Stockholm var det cirka 3 000 besökare per dag.

RF har sedan år 2020 fått riktade medel att arbeta med målgruppen äldre. På de här åren har mycket hänt och många förbund har utvecklat verksamhet för målgruppen. Biljarden är en av dessa idrotter. Vi har idag ett antal föreningar som bedriver regelbunden verksamhet för pensionärer. När RF bokade en monter på Seniormässan och frågade vilka förbund som ville vi vara med svarade vi givetvis ja. Vi vill sprida biljarden som aktivitet till ännu fler.

Tillsammans med RF och sju andra förbund delade vi en monter och en aktivitetsyta. På aktivitetsytan ansvarade vi alla för att ha aktiviteter igång från vår idrott under dagarna. Med tanke på den begränsade ytan och att biljardbord inte är så lättflyttade hade vi med oss två stycken mindre biljardbord som ställs upp på ett vanligt bord.

Bild på litet biljardbord

Det var full fart på aktivitetsytan (här kunde deltagarna bland annat prova biljard, mattcurling, fäktning, sittgymnastik, innebandy, bordtennis och friidrott).

Bild från Seniormässan

Publicerad: 2023-10-12

Senast uppdaterad: 2023-10-12

Författare: Svenska Biljardförbundet