Gå till innehåll
Carambole
Carambole

4 svenskar i EM

Nästa vecka så startar det individuella EM i 3-vallars carambole. Tävlingen spelas i Berlicum, Nederländerna med start på tisdagen den 14 juni till lördagen den 19 juni.

Hela 4 svenskar finns med i tävlingen, vilket är förstås väldigt roligt. Då både Torbjörn Blomdahl och Michael Nilsson är så högt rankade i Europa så var deras plats säkrade. Detta ledde till att David Pennör fick Sveriges plats i EM. "Jag chansade på att även anmäla Nalle Olsson till EM och hoppades att få en extra plats... Vilket vi fick!" säger en glad förbundskapten Sven Junghagen.

Hela 64 man gör upp om den åtråvärda titeln. De 16 högst rankade, däribland Torbjörn och Michael, är direktkvalificerad till huvudtävlingen och knock-out omgången. De övriga 48 kvalar i 16 st 3- mannagrupper där vinnaren går vidare till huvudtävlingen.

Lottningen för svensk del ser ganska bra ut i kvalet. Nalle fick tysken Cengiz Karaca och Dave Christiani från NL. En svår grupp. David Pennör fick kanske en bättre lottning på pappret med franske Frederic Mottet och Paolo Andrade från Portugal i sin grupp. Distansen är 40 poäng med efterstöt i kvalet. I huvudtävlingen kör man först till 50 poäng och ren knock-out.

Nalle spelar sin första match på tisdag kl 14 mot Christiani. Förloraren spelar mot Karaca på onsdag kl 10. Vinner Nalle mot Christiani så möter han Karaca på onsdag kl 18. David spelar sina bägge matcher på onsdag kl 14 och 18.

Favorit att vinna EM är förstås någon av de stora pojkarna såsom Dick Jaspers, Eddy Merxc, Marco Zanetti och Torbjörn Blomdahl.

Huvudtävlingen startar på torsdag. Tävlingen sänds LIVE på kozoom.com.

All information om tävlingen hittar ni här Länk till annan webbplats.

Stort lycka till i EM killar!

Publicerad: 2022-06-09

Senast uppdaterad: 2022-12-13

Författare: Dejan Nedanovski

Sponsorer