Gå till innehåll
Carambole
Carambole

Ett fantastiskt arrangemang när Michael Nilsson vinner Elit 5

Michael Nilsson

3-4 september arrangerade Biljardpalatset i Stockholm den 5:e Elittävlingen i carambole.

Biljardpalatset har innan tävlingen storsatsat på carambolen genom att bl a köpa in 4 st helt nya fullsize carambolebord av märket Gabriels(!) och totalrenoverat nedersta våningen till en osannolik fantastisk fin arena med läktare runtom borden. Alla som var där tappade bokstavligen hakan av stor beundran och häpnad. Hela arrangemanget var helt fantastiskt och exemplariskt. Tävlingsledarna Bo Peterson och Tobias Ring var enastående och var alltid på plats, dirigerade och gav ut väl information till spelarna.

Hur gick det då i tävlingen?

Hela 31 man var anmälda, vilket var väldigt positivt. En stor och glad nyhet var att både Patrik Mathies(borta från biljarden i nästan 25 år) och Julio crispin, 77 år gammal, har återvänt till Sverige och ville nu vara med efter 30 års bortvaro inom svensk biljard. Michael Nilsson var som väntat storfavorit att vinna med både David vPennör och Nalle Olsson som outsider. Michael gjorde ingen besviken och vann hela turneringen på ett mycket övertygande sätt. Full pott och ett genomsnitt på 1.555 säger en hel del. Många förväntade sig en final mellan Michael och David, men David presterade lite föga oväntat inte på topp och åkte ut i kvarten mot Patrik. Patrik spelade riktigt bra under hela turneringen och var helt rättvist att han nådde finalen! Att slå Nalle i semin var inte dåligt. I finalen blev det dock stopp. Michael visade direkt var skåpet skulle stå och vann ganska övertygande med 40-23 på 21. Julio Crispin var också väldigt nära att nå semifinalen men där var Bo Gustavsson för svår.

Innan semifinalerna skulle spelas så passade SBF på att dela ut priset för årets spelare inom biljarden till Michael Nilsson. Man såg att han blev både rörd och något förvånad.

Ännu en gång vill CK och SBF säga ett stort tack till klubben SBS och biljardpalatset för ett utomordentligt fint arrangemang. Stort tack till tävlingsledarna Bo Peterson och Tobias Ring som skötte det fantastiskt bra och proffsigt och såg till att allt fungerade klockrent.

Vi vill även lyfta den stora hatten av till Patrik Mathies och Julio Crispin, som är tillbaka efter 30 års frånvaro inom carambolen.

Stort grattis Michael Nilsson för segern och priset som årets spelare!!!

Alla information finns på Cuescore.com

Publicerad: 2022-09-12

Senast uppdaterad: 2022-09-12

Författare: Svenska Biljardförbundet

Sponsorer