Gå till innehåll
Carambole
Carambole

Finalisterna utsedda i Lag-SM i trevallars carambole

Stockholms BS, Old Fellows BC, BK Borgen och BK Paradis kvalificerade sig till final i Lag-SM i helgens kvalomgång.

Nu i helgen så hölls det kval i Lag-SM på två orter, Helsingborg i söder och Stockholm i norr. Hela 14 lag totalt deltog och gjorde anspråk på de fyra platserna i finalen, som går på Biljardpalatset i Stockholm i höst.

I Stockholm var åtta lag anmälda vilket medförde att det var nödvändigt att dela upp startfältet i två grupper där de två gruppvinnarna kvalificerade sig till finalen i höst. Lagen seedades baserat på aktuellt samlat årssnitt för laget och de två högst seedade lagen (Stockholms BS och Old Fellows BC) levde upp till förväntningarna, vann sina respektive grupper obesegrade och är vidare till final.

I Helsingborg deltog sex lag där kvalet, efter en liten tjuvstart med två lagmatcher före helgen, kunde genomföras i en stor grupp där alla mötte alla. De två högst placerade lagen i gruppspelet kvalificerade sig för final. Liksom i Stockholm levde de två förhandsfavoriterna (BK Borgen och BK Paradis) upp till förväntningarna och slutade i toppen av tabellen.

Vi gratulerar Stockholms BS, Old Fellows BC, BK Borgen och BK Paradis till finalplatserna!

Finalen kommer som sagt att avgöras i Stockholm under hösten 2023. Spelschemat för hösten är inte fastlagt ännu, men kommer snart att läggas av CK, så mer information om detaljerna kring finalen i Lag-SM kommer snart!

Publicerad: 2023-04-04

Senast uppdaterad: 2023-04-04

Författare: CK Carambolekommittén