Gå till innehåll
Carambole
Carambole

David Pennör vinner tredje raka

David vinner tredje raka SC3T Elit i 3-vallars carambole

Helsingborgaren David Pennör kammade hem sin tredje raka vinst i SC3T Elit som hölls på Biljardpalatset i Stockholm.

Återigen så stod klubbkamraten Nalle Olsson som finalmotståndare för tredje gången i rad. Finalen var välspelad och slutade med 40-35 på 34 ingångar i Davids favör.

Ett stort utropstecken var att alla kvartsfinalisterna hade minst en match med över 1.0 i snitt i tävlingen, vilket tyder på att tävlingen höll en väldig god kvalité. I semifinalen satte Alf Karlsson Alvberger från Old Fellows Billiard Club en riktig ordentlig press på David och var så nära att ta hem segern. Alla förväntade sig en avgörande shoot-out då Alf skulle göra sina två poäng för ett oavgjort resutlat i sin efterstöt. Han satte den första poängen men fick sedan ett väldigt svårt läge. Trots det så var Alf bara ett hårsmån från att göra den sista poängen och ett stort sus hördes i lokalen. Ovationer och applåder utbröt för Alfs fantastiskt kämpande spel.

Nalle Olsson spelade stabilt under tävlingen och hade inte så stora svårigheter att nå finalen. Nalle vann sin semifinal mot hemmaspelaren Mattias Enerdahl med 40-30.

Både förbundet och CK vill tacka arrangören för en väldig fin turnering och sammanhållning. Ett speciellt stor tack till tävlingsledaren Tobias Ring som verkligen såg till att allt flöt på riktigt bra och höll knutarna exemplariskt. Stort tack Tobias!

Biljardpalatset och tävlingsledaren såg även till att streamingen fungerade på söndagen så man kunde följa finalspelen live på två bord.

Alla resultat finns på Cuescore.com.

Nästa SC3T Elit går i Helsingborg den 3-4 juni.
Finalisterna på Biljardpalatset i Stockholm

Publicerad: 2023-04-24

Senast uppdaterad: 2023-04-24

Författare: CK Carambolekommittén