Gå till innehåll
Svenska Biljardförbundet
Svenska Biljardförbundet
Bild

Pengar till föreningen

Det finns en rad olika sätt att få in pengar till föreningen. Folkspel har till exempel lanserat ett nytt prenumerationslotteri. Kolla några enkla tips här.

Först två enkla sätt som inte kräver särskilt mycket arbete för föreningen. Genom att registrera föreningen kan sedan era medlemmar och andra personer välja er förening under sitt konto och på så sätt stötta föreningen varje gång de spelar/köper en lott.

JOYNA från Folkspel
Folkspel har lanserat ett nytt prenumerationslotteri med målsättningen för föreningen: mesta möjliga intjäning med minsta möjliga insats. Joyna ger löpande intäkter till föreningen och är enkel att hantera och sälja, utan fysiska produkter eller administration.

50 kronor av priset för lottprenumerationen går varje månad direkt till den förening som värvat lottköparen. Föreningen har dessutom varje vecka chansen att vinna 100 000 kronor tack vare dig som lottköpare.

Lotteriet innehåller uteslutande kontantvinster, från 40 kronor upp till 10 miljoner kronor. Varje vecka har du som lottköpare chansen att vinna 10 miljoner kronor. Varje vecka vinner en lottköpare 100 000 kronor samtidigt som en lika stor summa, 100 000 kronor, går till den förening man köpt lotten av. Prenumerationen kostar 160 kr i månaden. Du kan köpa JOYNA direkt av föreningen. Du kan också köpa JOYNA på folkspel.se och där välja vilken förening du vill stödja. Saknas din förening? Kontakta föreningen och säg åt dem att ansluta sig.

Här finns information om hur föreningen ansluter Länk till annan webbplats.

Hos Folkspel kan föreningen givetvis också sälja Bingolotto och Sverigelotter, både digitalt och som fysiska produkter. Ett tips om ni säljer Sverigelotter fysiskt – Ha ett erbjudande i er cafeteria: Köp två Sverigelotter få en kaffe.

Gräsroten – Svenska spel
Svenska Spels sponsringsinitiativ Gräsroten bidrar årligen med miljoner till föreningslivet i Sverige. Alla idrottsföreningar är välkomna att ansluta sig kostnadsfritt och därmed ta del av pengarna!

Stöd din biljardförening genom att lägga till den under ditt konto. Varje gång du spelar bidrar du till föreningens resultat. Hittar du inte din förening när du gör en sökning – kontakta din förening och säg åt dem att ansluta sig till Gräsroten så att de får vara med och dela på pengarna.

Här finns information om hur föreningen ansluter Länk till annan webbplats.

Sälj presentkort på Strawberry (tidigare Nordic Choice Hotels)
Föreningar kan sälja presentkor Länk till annan webbplats.t på hotell och få hela 10 procent kickback. Presentkorten går att använda till allt inom Strawberrys hotelluniversum: spa, spabehandlingar, hotellnätter, restaurangbesök, hotellfrukost och mycket mer. De är giltiga ett år och perfekta att ge bort som present.

Under fliken Förening -> Ekonomiskt stöd - > Andra stöd hittar ni länkar om ovanstående samt till fler exempel på stöd som finns för föreningen.

LOK-stödet = Ett verksamhetsstöd till föreningen

LOK står för lokalt aktivitetsstöd och söks via RF två gånger om året för de aktiviteter ni genomför för medlemmar 7-25 år eller för personer med funktionsnedsättning oavsett ålder. En nyhet från förra året är att regelverket har ändrats och öppnats upp för mer spontanidrott. Kravet på en gemensam samling och avslutning har tagits bort. Det behöver vara en ledare från föreningen på plats men deltagare kan vara de som dyker upp spontant och spelar. Har ni t ex hallen öppen på eftermiddagar med en ledare på plats och det dyker upp sju medlemmar 7-25 år som spelar i minst 45 minuter kan ni rapportera detta. De behöver inte komma samtidigt eller gemensamt. Det kan exempelvis vara fyra som spelar vid ett bord, två vid ett annat och en som tränar själv vid ett bord. Ni kan söka för upp till 20 deltagare per ledare. Ni kan söka för alla tillfällen där det varit minst tre deltagare. Mer information här

De allra flesta kommuner har också ett verksamhetsstöd som ungefär motsvarar det statliga LOK-stödet. Ni kan söka och få bidrag för samma aktiviteter från båda håll. Kolla med er kommun.

Rabatter och förmåner

Ni har väl även koll på att det finns ett antal rabatter och förmåner via RF? Ni kan till exempel skaffa Idrottsavtal till föreningen hos SJ och boka resor till 15% rabatt. Det finns även rabatter på hotell, hyrbilar, blommor. Läs mer på rf.se Länk till annan webbplats.


Publicerad: 2024-05-30

Senast uppdaterad: 2024-05-30

Författare: Svenska Biljardförbundet

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@biljardforbundet.se

Leveransadress
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm