Gå till innehåll
Svenska Biljardförbundet
Svenska Biljardförbundet
Bild Vill du vara med

Vill du vara med i Utskottet för Parabiljard?

Vi söker nu medlemmar till det nya utskottet för Parabiljard. Är det dig vi söker?

SBF har sedan förra året arbetat aktivt med att utveckla parabiljarden. Det har främst skett genom kartläggningar och kunskapshöjande insatser via Riksidrottsförbundet och Parasportförbundet. Arbetet har drivits av våra projektledare. Nu har vi inlett nästa steg i vår satsning och ska starta ett utskott med drivna individer som tillsammans arbetar för att utveckla parabiljarden.

Vi har under 2024 projektstöd från RF där vi bland annat arbetar med att stötta ett antal föreningar i uppstart av verksamhet. Vi fokuserar under den här perioden främst på målgrupperna personer med intellektuell funktionsnedsättning och personer med rörelsenedsättning. Vi har även projektmedel för att ta fram stöd- och informationsmaterial som vänder sig till både utövare och föreningar.

Utskottet ansvarar för utvecklingen av parabiljarden och är kontakt för och stöttar utövare och föreningar. Utifrån vilka som ingår i utskottet fördelas ansvarsområden och uppgifter. Arbetet med parabiljard är grengemensamt och innefattar alla tre grenar.

Utskottet kommer främst att ses för digitala möten. Mellan mötena arbetar ni med olika uppgifter utifrån era förutsättningar, intressen och kompetens.

Att vara med i ett av SBFs utskott är ett ideellt uppdrag. Ersättning för eventuella resor och boende ingår i uppdraget när det är aktuellt.

Vill du vara med?
Vill du vara med och driva parabiljarden framåt? Skicka ett mejl till info@biljardforbundet.se med ditt namn och kontaktuppgifter (e-post och mobilnummer), en kort presentation av dig själv och varför du vill vara med i utskottet. Vi vill ha din intresseanmälan senast den 10 augusti.

Frågor? Kontakta Jörgen Sandman, projektledare Parabiljard, jorgen.sandman@biljardforbundet.se eller Sofia Asp, samordnare för utskott och SBFs olika projekt, sofia.asp@biljardforbundet.se

Vad är Parabiljard?
När vi pratar om parabiljard använder vi oss av den definition som Riksidrottsförbundet använder för idrott för personer med funktionsnedsättning. Parabiljard är verksamhet för personer med rörelsenedsättning, personer med intellektuell funktionsnedsättning, personer med synnedsättning och personer med hörselnedsättning.

Mer information finns på sidan om Parabiljard


Publicerad: 2024-06-20

Senast uppdaterad: 2024-06-20

Författare: Svenska Biljardförbundet

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@biljardforbundet.se

Leveransadress
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm