Gå till innehåll
Pool
Pool

Resultat SM 14-1

Förra helgen spelades SM i 14-1 i Eskilstuna. Guldet gick till hemmaspelaren Christian Sparrenlöv Fischer.

Bild Sparrenlöv Fischer

Många lirade riktigt fin biljard i helgen och många matcher bjöd på härlig underhållning men det var ändå i de två semifinalerna som nivån höjdes avsevärt.
Först ut i semifinal 1 lirade Christian och Walter där Walter hade den regerande mästaren i brygga. Två 42 serier (som kunde varit mer om Walter inte råkat ut för en oturligt förlöp) gav Walter en ledning med ca 29-83 men då svarade Fischer med en serie på 89 som egentligen borde varit utgång men en missad miljöboll gav Walter en chans.
En safeduell utspelade sig där Walter drog på sig 3 raka fel och -15 och därifrån kunde Fischer spinna ifrån till en vinst. Men en riktigt fin match av Walter!

I den andra semifinalen så fick vi se biljardgodis från Sanne Azar. Safe från Sanne på öppningsstöten och miss av Tian gav Sanne en möjlighet och som han tog den. En serie på 112 bollar kunde lika gärna varit 125 och utgång men ett oturligt förlöp (Likadant som Walter hade i matchen innan) satte stopp på serien men det spelade mindre roll för Sanne- Tian gav det ett försök men orkade inte riktigt och Sanne kunde sedan göra sina sista bollar efter ett par ingångar.

Finalen då?
Jodå, den bjöd även den på minst sagt intressant spel där otur och fint spel blandades med någon trötthetsmiss.
Fischer hade två 42-1 varav ena förlöpet var oturligt och det andra bara klantigt. Sanne hade en liknande serie men fick inte utdelning på sin sprängboll. Efter det utspelades hawaii, ett otroligt förlöp, ett otroligt bortlägg och någon bollmiss innan Fischer kunde gå in och göra dryga 30 ut.

Resultat 14-1 SM:
1. Christian Sparrenlöv Fischer, BK Stöten
2. Sanne Azar, Stockholms BS
3. Tianfang Zhang, Stockholms BS
3. Walter Laikre, Stockholms BS

Högsta stöt: Sanne Azar 112

Stort grattis alla medaljörer!


Resultat 14-1 Touren:
1.Christian Sparrenlöv Fischer, BK Stöten
2. Walter Laikre, Stockholms BS
3. Per Lindgren,Borlänge BK
Stort grattis till prispallen!


Skribent: Christian Sparrelöv Fischer

Publicerad: 2022-12-19

Senast uppdaterad: 2023-01-05

Författare: Svenska Biljardförbundet