Gå till innehåll
Snooker
Snooker

Ranking 5 i Växjö avgjord

Växjö bjöd i helgen den 12-13 februari in till sin första rankingtävling i snooker någonsin. Och det kändes verkligen att de ansträngt sig för att få till ett bra arrangemang, och vara en del i snookersverige.

Ett stort tack till alla engagerade Växjö-medlemmar!

Det blev ju ett sent beslut att tävlingen skulle genomföras efter covid-avbrottet och det är förståeligt att långresenärer hade problem att få ihop det. Men arton spelare kom till start, elva från hemmaklubben, sex från Malmö och en från Stockholm.

Hemmaspelarna har inte varit ute och spelat så mycket på rankingtävlingar (ännu…!) så gästerna var topprankade, och det blev också ungefär som väntat i resultatlistorna. De duktigare spelarna hade lite problem med spelet, då vit var lite mer svårkontrollerad än vanligt på de lite tröga borden, men den enda överraskningen kom när Suleman Malik från Malmö slog ut klubbkompisen Richard Lundin. Dessa två spelar normalt mot varandra minst fyra gånger i veckan i Malmö, och Richard vinner alltid kan man nog säga… Men på Växjös bord var det Suleman som vände till 3-2 efter att ha legat under med 2-0.

I kvarten försvann sen Suleman mot Mikael Wendeberg (Malmö där också) på sista svart i avgörande frame. Mikael missade väl svart i grönt hål med två decimeter, men rätt ner i miljön for den för att få slut på en tuff match.

Hur gick det för hemmaspelarna då? Jo, Golamreza Jafari, Alireza Ashouri och Massoud Nazari förlorade alla sina kvartsfinaler mot klara favoriter. Men i platen, för spelarna som förlorade i första omgången, tog Mukhtar Najafi hem segern mot Maisam Attai.

Andy Nettleton slog sedan Mikael med 4-1 i ena semifinalen, och i malmömötet mellan Nils Ritenius Manjer och Chi Voong blev det 4-2 till Nils.

Finalen blev turneringens bästa match, och det borde den väl bli egentligen. Snyggt spel där både Nils och Andy gjorde en hel del poäng när de väl kom in, utan att få till de där jättebreaken. Nils gick fram till en 2-1-ledning, men Andy kom tillbaka till 3-2. Och i sjätte framet tog Nils en klar ledning, Andy kom upp i kontakt med en 37:a, och gjorde senare en snygg lång grön för att rensa till rosa för matchen. Och segrare i Växjös första rankingtävling blev alltså Andy Nettleton från SSBK.

Stort grattis!

Publicerad: 2022-02-17

Senast uppdaterad: 2022-12-14

Författare: Svenska Biljardförbundet

Sponsorer