Gå till innehåll
Snooker
Snooker

Ranking 6 i Stockholm

Det känns som det var ett tag sedan man tävlade på Snookerhallen. Över helgen var det 23 anmälda som prioriterade snooker över sportlov som började samma helg i Stockholm.

Det var många i toppen av rankinglistan som uteblev, och bara 5 av de 16 topprankade kom till spel. Och det kändes också som om spelet för dessa fem inte helt var på topp. Andy Nettleton kämpade mot Mehdi Nouri men det blev helt rättvist en vinst för Mehdi, 3-2 på sista svart. Henrik Svedstedt föll också i första matchen med samma resultat. Det blev 3-2 till Morgan Högren som aldrig har förlorat en rankingmatch mot Svedstedt.

Så på slutet av lördagen var det George To, Naeem Ullah Khan, Mats Eriksson och Morgan Högren kvar till semi-finalerna.

Morgan spelade tryggt och stabilt mot Naeem och det blev 4-0 till Morgan, men ändå ett stort grattis till Naeem till hans första semifinal i en rankingtävling. På andra bordet blev det en mer jämn match mellan Mats och George. Det svängde från 2-0 till George till 2-2. Men till slut stängde George matchen med att ta avgörande frame.

Så det blev en välförtjänt final mellan Morgan och George. Både har ju tidigare varit mycket högre rankade än nu. George tog första framet men efter det hittade han inte riktig rytmen i spelet och Morgan dominerade resten av matchen, knappt men säkert. 4-1 till Morgan, grattis till din comeback!

Publicerad: 2022-03-03

Senast uppdaterad: 2022-12-14

Författare: Svenska Biljardförbundet

Sponsorer