Gå till innehåll
Snooker
Snooker

Andy återtar 1platsen på rankingen

Det var stort intresse för höstens rankingtävling i Malmö. Helgen den 1-2 oktober var det dags och 21 hoppfulla var på plats.

Andy och Nils

Hemmaklubbens, Malmö CSK:s, 7 spelare tog emot 6 gäster från både Växjö och Stockholm, och Örebro och Kville var representerat med en medlem var.

MCSK hade fyra man kvar i kvartsfinal, och noterbart därifrån är hur Chi Voong vände underläge 2-0 till seger mot klubbkamraten Richard Lundin. Övriga kvartsfinaler klarades av snabbt med 3-0. Och sent på kvällen avgjordes så tävlingen, platen, för dem som förlorat sina första matcher. Växjös Ahmad Fedaie tog hem den mot hemmaklubbens Henryk Korona.

I söndagens semifinaler handlade det som så ofta om de fyra toppseedade. Andy Nettleton, SSBK, besegrade Chi med 3-1, medan det i den andra matchen blev tvärt om klubbmässigt. Där var det MCSK:s Nils Ritenius Manjer som tog hem segern efter 3-2 mot SSBK:s Jim Johansson. I den matchen kom förresten helgens högsta break med Jims 64.

Kinamat blev uppladdningen för de två finalisterna och spelet under största delen av finalen kan väl just kallas lite halvrisigt. Andy tog ledningen med 2-0 och 3-1. Nils hade sina chanser med färgerna kvar, men fick inte till det. Och i femte frame när han missade gul tog Andy chansen och rensade till seger 4-1. Stort grattis Andy!

Tävlingsledningen tackar alla spelare för en härlig helg och inte minst, stort tack till Hamid Zandi för ansträngningen med lunchen!

Bild spelare från ranking 6

Publicerad: 2022-10-18

Senast uppdaterad: 2022-10-18

Författare: Svenska Biljardförbundet

Sponsorer