Gå till innehåll
Snooker
Snooker
2023

Året som kommer

Inför 2023 kommer vi fortsätta för att utveckla svensk snooker och den första ändringen spelare kommer märka av är att vi går över från snooker.nu till cuescore.com för det nationella tävlingsarrangemanget. Under en övergångsperiod kommer vi även hålla anmälan via snooker.nu öppen men tävlingarna kommer att genomföras i cuescore.com och vi uppmuntrar alla spelare, nya som gamla att snarast gå in på Cuescore och skapa en spelarprofil, mer om detta i separat artikel om Cuescore.

Vi har även planerat en intensiv vårsäsong med hela 7(!) stycken rankingtävlingar + 5(!) SM. Den stora nyheten för 2023 är att vi arrangerar ett lag-SM. Se separat artikel om Lag-SM. På den internationella arenan vet vi redan nu att EM kommer gå av stapeln på Malta i mitten av Mars och Sverige har tilldelats 5 platser.

Inför 2023 har SK även beslutat att förtydliga reglerna kring deltagande i Klass 1. Vi kan börja med att konstatera att ifall två eller flera spelare är på samma poäng är det den med högst rankingpoäng i en enskild tävling som anses vara rankad högre. Har dem samma högsta poäng tittar man på näst högsta och så vidare. Skulle det mot förmodan ändå vara helt lika mellan två spelare på 16e/17e plats har SK tagit beslut om att bägge spelarna tillåts delta i klass 1. Den starkaste anledningen för detta beslut var att vi hellre vill se fler än färre deltagare om möjligt. Motsvarande gäller också vid SM, skulle mot förmodan två hamna på exakt samma poäng inför kvalet anses båda vara kvalificerade för huvudturneringen.

Ytterligare en ändring som kommer att underlätta för tävlingsledare och resande spelare är att vi flyttar sista anmälan från torsdag 18:00 till tisdag 18:00. Vi kommer dock inför årets första tävling den 14-15/1 hålla anmälan öppet tills på torsdag som vanligt.

Sist men inte minst vill vi påminna alla om att vi är en sådan liten väl sammanhållen grupp av snookerspelare i Sverige och vi hoppas att fler kan ha ork och vilja att engagera sig lite mer i delar av verksamheten under det kommande året. Det behövs alltid nya krafter och idéer i klubbar och vid tävlingar!

Publicerad: 2023-01-04

Senast uppdaterad: 2023-01-04

Författare: SK Snookerkommittén