Gå till innehåll
Snooker
Snooker

Sveriges snookerelit möttes i Malmö

Det kom hela 24 spelare till start när Malmö CSK bjöd in till vårens rankingtävling, och det var imponerande att se att nästan hela sverigetoppen var på plats. Till exempel såg vi hela sex spelare av topp 7 i landet och elva spelare av de 15 högst rankade.

Tävlingen flöt på bra i en som vanligt mycket trevlig stämning. 24 anmälda frestar naturligtvis på när man bara har tre snookerbord, och väntan blir det naturligtvis. Men samtliga kvartsfinaler och en stympad förlorartävling, plate, var avklarad under lördagen.

Det blev inga större överraskningar i den inledande omgången, där tyvärr en del klubbkamrater lottats mot varandra. Och alla de seedade spelarna tog sig också vidare till kvartsfinalerna. Noterbart från den andra rundan är väl att Brian O ́Grady, som verkligen ger snookern en chans just nu, tog Suleman Kukka Salam till ett avgörande frame och att Växjös Mukhtar Najafi också tvingade Shivan M Ali till ett femte.

I kvartsfinalerna möttes hemmaspelarna Chi Voong och Nils Ritenius Manjer, och denna gång var det Chi som stod som vinnare. Och med sig till semi fick han KBK:s Suleman och SSBK:s Jim Johansson och Andy Nettleton.

I semifinalen mellan Chi och Suleman hade Chi en klar rosa för att gå fram till 2-0, men som så ofta kan en enda missad boll ändra balansen i matchen, och Suleman tog sig fram till 4-2 till slut. Där fick vi också se ett century i det sista framet. Och efteråt skrevs Sulemans 111 under applåder in på tavlan med hallens bästa resultat. Nils står fortfarande högst på den tavlan med 118, men det kommer fler tävlingar! Att tävlingen höll högsta klass visade sig också i helgens två 70-serier av Chi och en 91:a av Jim.
I kompismötet mellan Jim och Andy i den andra semifinalen var det Jim som höll ihop det bäst. En ganska enkel seger med 4-1.

Så var det dags för final. Samma final som i den senaste turneringen. SSBK:s Jim Johansson mot KBK:s Suleman Kukka Salam. 4-3 blev det till Suleman förra gången, och jämt blev det igen. Ett avgörande sjunde frame denna gången också. Där Suleman hade greppet hela vägen och ett par chanser att avgöra. Med färgerna kvar och alla på prick hamnade han lite fel på grön som gjorde att han efter brun försökte med en lång blå. Miss, och Jim kunde rensa för att tvinga fram en respotted black. Där Jim snabbt kunde avgöra med en dubbel i miljön.

Vi gratulerar Jim till segern och översta platsen på rankinglistan i Sverige!

Publicerad: 2023-02-23

Senast uppdaterad: 2023-02-24

Författare: SK Snookerkommittén