Gå till innehåll
Snooker
Snooker

EM på Malta den 6-18 mars 2023

EM-laget 2023

Det blir nytt deltagarrekord till årets EM som denna gång avgörs på Malta. Det är väldigt många anmälda i alla klasser och hela 178 spelare kommer att kämpa om titeln i den öppna klassen. Och vi i Sverige hjälper till med detta rekord och skickar sex spelare.

I U-21-turneringen representeras Sverige av Nils Ritenius Manjer från Malmö CSK. Nils är just nu femma på den svenska rankinglistan och har stor rutin av internationella mästerskap.

De anmälda spelarna uppger vid anmälan sina bästa tävlingsbreaks, och ska man ta det som en fingervisning om möjligheter i turneringen, så ligger Nils ungefär i mitten av de 96 anmälda.

I öppna klassen startar mängder av snookerspelare på riktigt toppnivå. Ex-proffs och unga stjärnor, och hela 32 stycken har bästa breaks över 140.

Sverige ställer upp med;

-Jim Johansson, SSBK. Etta på svenska rankinglistan, varit med på mängder av internationella tävlingar. Vann senast i Malmö.

-Suleman Kukka Salam, KBK. Tvåa på rankinglistan, gjorde ett century i helgens tävling. Också rejäl internationell rutin.

-Andy Nettleton, SSBK. Trea på rankingen, alltid med i toppen. Vi skriver dit stor internationell rutin där också! Både vid snookerbord och konferensbord.

-Chi Voong, MCSK. Sexa på rankinglistan, var med senast i VM i Turkiet.

-Richard Lundin, MCSK. Sjua på svenska rankinglistan. Kommer att gå tränarutbildning i samband med tävlingarna, och hinner då också med att göra sin debut i dessa sammanhang.

Tävlingarna sätter igång den 6:e med den yngsta klassen. Nils och U-21 startar den 9:e och öppna klassen med de övriga fem sätter igång den 12:e.

Lottningen ska enligt uppgift vara klar inom kort, och ett antal matcher varje omgång brukar streamas. Vi hoppas att lottningen faller så väl ut att vi kan följa några av de våra live.

ebsa.tv Länk till annan webbplats. finns information, resultat och länkar.

Publicerad: 2023-02-24

Senast uppdaterad: 2023-02-24

Författare: SK Snookerkommittén