Gå till innehåll
Svenska Biljardförbundet
Svenska Biljardförbundet

Spela och Tävla

bild

Svenska Biljardförbundet administrerar grenarna carambole, pool och snooker. Inom respektive gren finns olika discipliner.
I carambole spelar vi i Sverige i huvudsak tre-vallars carambole. I pool finns disciplinerna 8-ball, 9-ball, 10-ball och 14:1. Och i snooker tävlas det främst i 15 reds.

Under Spela biljard har vi samlat information för dig som vill lära dig mer om våra grenar, hur du börjar spela, tips om sikte, teknik och mycket mer.

Under Tävla hittar du information om vår tävlingsverksamhet. Både för spelare och arrangörer. Här har vi samlat den tävlingsinformation som är gemensam för våra tre grenar. Tävlingsverksamheten administreras av våra tre grenkommittéer. De tre grenarna har varsin undersida här på hemsidan. Här publiceras nyheter för respektive gren samt allt som har med grenens tävlingsverksamhet att göra. Du når grenarnas sidor via huvudmenyn eller genom att klicka på Tävla nedan och sedan på grenens namn i menyn till vänster.

Är du nyfiken på att lära dig mer om biljard? Här hittar du information om våra tre grenar, hur du spelar, vilket material som behövs, osv.

Information till spelare och arrangörer om tävlingsverksamheten. Här finns information om tävlingslicens, hur du anmäler dig till tävling, var du hittar tävlingsresultat, osv.

Förteckning över våra medlemsföreningar.