Gå till innehåll
Svenska Biljardförbundet
Svenska Biljardförbundet

Rekrytering

bild från en nätverksträff

Det finns många olika sätt föreningen kan arbeta med rekrytering av barn- och ungdomar. Den här sidan är uppbyggnad och det kommer att komma mycket mer information med tips kring rekrytering. Några tips hittar ni nedan redan nu.

Besök skolor eller fritidsgårdar

Det finns ett stort antal skolor och fritidsgårdar som är intresserade av att få besök från biljardföreningar. Via medel från Rörelsesatsning i skolan har SBF byggt hemsidan spelabiljard.nu. Under 2022-2023 har sidan marknadsförts till skolor via RFs och distriktens kanaler tillsammans med andra förbunds framtagna material. SBF har deltagit på ett antal nätverksträffar där vi fått många förfrågningar från skolor om att föreningar ska komma ut till skolan för att visa och berätta mer om biljard.

Ett tips är att bjuda in fritidsledare eller pedagoger till er biljardhall och berätta om er verksamhet. På så sätt ser de vilken miljö ni har vilket gör det lättare för dem att rekommendera sina ungdomar att komma till er.

Idrottens dag i september

Idrottens dag är en aktivitet som RF arrangerar via sina distrikt tillsammans med skolor över hela landet varje år. Det är en kul dag med aktiviteter som syftar till att få barn i rörelse samt bygga broar mellan skolan, barnen och idrottsrörelsen. Idrottens dag är ett bra sätt för föreningen att rekrytera nya medlemmar och låta barnen få prova på olika idrotter. Syftet med dagen är att verka för att idrott blir tillgänglig för så många som möjligt.

Varje deltagande skola planerar sin egen dag och blir en del av den stora helheten. Ta kontakt med ert RF SISU distrikt Länk till annan webbplats. för att få veta mer och anmäla att ni vill vara med.

Bjud in till Prova på

Vid deltagande på Idrottens dag, skolbesök, besök på fritidsgårdar eller deltagande på andra event rekommenderar vi att föreningen har planerat in ett antal gratis prova på-tillfällen att erbjuda för de som blivit intresserade.

Att redan vid aktiviteten kunna berätta att de som är intresserade är välkomna till hallen t ex varje torsdag i oktober mellan kl 16-18 för att gratis få prova mer ökar chansen till att locka nya medlemmar till föreningen. Vid Idrottens dag och skolbesök koordinerade via distriktet brukar det även vara möjligt att göra ett utskick om föreningen och era aktiviteter till föräldrarna efter ert besök.

Medel att söka

Vill er förening vara med på Idrottens dag, göra skolbesök eller delta på något event och därefter erbjuda ett antal gratis prova-på tillfällen så finns det medel att söka. Det går även att söka för att enbart erbjuda prova på-tillfällen. Det kan ni göra via något som heter Projektstöd IF Barn & ungdom. Ansökan görs via Idrottsmedel i IdrottOnline. Det ni till exempel kan få stöd för:

  • Kostnad för att arrangera ett antal gratis prova-på tillfällen (exempel bidrag till bordshyra, viss marknadsföring, ta fram tryckt material om föreningen, eventuellt ledararvode)
  • Ersättning för förlorad arbetsinkomst (vid deltagande på idrottens dag eller vid skolbesök)
  • Inköp av ett mindre biljardbord (att ta med på Idrottens dag, vid skolbesök eller andra event där föreningen vill delta).
Bild från rekryteringsevent

BK Borgen ansökte under 2022 om projektmedel för inköp av ett mindre carambolebord som en del i sin satsning på att starta juniorverksamhet. I början av juni var de med på ett större event i Helsingborg.

Publicerad: 2022-12-06

Senast uppdaterad: 2023-09-21

Författare: Svenska Biljardförbundet

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@biljardforbundet.se

Leveransadress
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm