Gå till innehåll
Carambole
Carambole

Ny sista anmälningsdag för S3CT

Carambolekommittén har utvärderat förändringen av sista anmälningsdag för Swedish 3-Cushion Tour och har nu beslutat att ändra till onsdag före tävling.

Inför säsongen 2023 beslutade CK att tidigarelägga sista anmälningsdag för de nationella tävlingarna på Swedish 3-Cushion Tour - S3CT. Tidigare hade vi sista anmälningsdag torsdag och vi ändrade anmälan till senast måndagen före tävling.

Om vi snabbt tar en titt på orsaker till det beslutet och konsekvenser av beslutet kan vi konstatera att torsdag inte är en lämplig dag för sista anmälan, eftersom vi ibland hamnar i den angenäma situationen att vi har så mångas deltagare anmälda att vi måste starta turneringen redan på fredag med några matcher för att schemat ska kunna genomföras på en helg. Om sista anmälan är först torsdag kl. 17:00 blir det en utmaning rent logistiskt för den förening som är lokalarrangör att ordna med matcher under fredagen. Därför tog vi beslutet atrt flytta tillbaka sista anmälningsdag till måndag kl. 17:00 för att ge ett ordentligt svängrum för lokalarrangör och CK att göra eventuella justeringar inför helgens tävlingar.

Men, alla beslut har ju konsekvenser, och CK har nu gjort en utvärdering av flytten till måndag och har lyssnat in efter synpunkter. Den viktigaste slutsatsen vi har dragit är att vi tappar en handfull spelare per tävling som inte har möjlighet att förplikta sig en hel arbetsvecka före tävling. Det kan exemplelvis röra sig om förpliktelsder i familjen eller att arbetsschema är planerat med kort tidshorisont.

CK har därför nu tagit ett beslut att med omedelbar verkan ändra sista anmälningsdag på S3CT. Vi har så sökt en kompromiss där vi ligger så pass nära tävlingen som vi kan, medan vi samtidigt har ett handlingsutrymme för justering av schema om det blir nödvändigt.

Ny sista anmälningsdag för tävlingar på Swedich 3-Cushion Tour är nu Onsdag kl. 17:00!

 

Publicerad: 2023-07-27

Senast uppdaterad: 2023-07-27

Författare: CK Carambolekommittén