Gå till innehåll
Carambole
Carambole

Mattias Enerdal tar sin första Elitseger på S3CT!

Ett lite oväntat finalpar i S3CT Elit i Kumla.

Finalisterna Mattias Enerdal och Niclas Bergendorff

När höstsäsongen äntligen har dragit igång för 3-vallars carambole så arrangerades den femte omgången av SC3T Elit i Kumla. Där blev det en ren klubbfinal mellan Mattias Enerdal och Niclas Bergendorff som båda representerar Stockholms Biljardsällskap. En av överraskningarna undert helgen var att förhandsfavoriten David Pennör från BK Borgen fick respass redan i kvartsfinal mot Niclas.

Trots ett tunnt startfält på 17 man så var slutsegraren Mattias väldigt glad och nöjd ändå efter att ha tagit sin första Elitvinst. Dessförinnan har han nått finalen två gånger men utan framgång. Finalen blev en jämn historia där det bollades fram och tillbaka om ledningen. Först vid slutet vid ställningen 30-30 kunde Mattias knyta ihop säcken med en fin serie på en fyra och en trea och vinna matchen med 40-33. Treor blev hemmaspelarna Peter Åkesson och Manuel Orrellana som båda representerar Old Fellows Billiard Club.

Tävlingen var väldigt väl arrangerad och alla tre borden live med stream under hela tävlingen. Ett stort tack till Peter Åkesson och föreningen Old Fellows Billiard Club för en fin genomförd tävling.

Stort grattis till helgens vinnare Mattias Enerdal och finalisten Niclas Bergendorff!

 

 

Publicerad: 2023-08-22

Senast uppdaterad: 2023-08-22

Författare: CK Carambolekommittén