Gå till innehåll
Carambole
Carambole

Unge Mio Svensson vinner sin första tävling

Den blott 15-årige Mio Svensson tar sin första seger på S3CT Klass 1!

Den nyss fyllda 15-årige Mio Svensson från BK Paradis, Lund, tog sin första seger i Klass 1 Södra i 3-vallars carambole i helgen som gick. Att Mio är en mycket talangfull ung carambolespelare visste vi redan. I omgång 7 placerade han sig på en fin andra plats i Klass 1 och frågan var bara när han skulle ta sin första turneringsvinst. Och den kom nu i helgen! BK Borgen, Helsingborg, stod som värd för arrangemanget där startfältet var mycket jämnt. Tävlingen höll bra klass och alla borden streamades live. Till slut blev finalen mellan Mio Svensson och hemmaspelaren Göran Espe. Göran slog klubbkamraten Mark Jenaphour i semifinalen med 30-24 medan Mio i sin semifinal slog Pär Jeppsson, BK Borgen med 30-21. Finalen var ganska jämn men Mio visade tidigt att han inte tänkte släppa sin ledning och lyckades hålla den ända in i mål. Resultatet blev 30-23 och en mycket glad Mio höjde näven i skyn efter matchbollen. Stående ovationer och jubel bröt ut i lokalen och många kom fram till Mio och grattade.

CK hann ta ett litet kort snack med Mio efter vinsten.

Stort grattis till vinsten Mio! Hur känns det?

- Jätteglad! Mitt mål när jag började tävlingen var att vinna, och det gjorde jag! Så ikväll ska det firas hemma med familjen!

Det förstår vi! Men hur har du förberett dig inför tävlingen? Var du nervös någon gång under tävlingen egentligen? Du såg verkligen stabil och säker ut vid bordet...

- Jag förberedde mig genom att sova och äta mycket inför tävlingen men också inget socker så jag inte skulle få sockerdipp. Såklart jag var nervör inför många av matcherna men jag klarade att hantera nervositeten...

Ett jättestort grattis till vinsten Mio och stort lycka till i framtiden!

I norr hölls det även en S3CT Klass 1 Norra i Kumla. Vinnaren blev Zois Arvanitidis från Snooker247 som vann mot Peter Åkesson, Old Fellows BC, med 30-27. Finalen var jämn hela vägen tills Zois kunde dra det längsta strået och med viss kyla sätta in de avgörande bollarna. En formstark Zois var såklart väldigt nöjd med sin prestation och äntligen efter många år kunna vinna en tävling igen. Även där kunde man följa alla borden live med streaming och var bra arrangerad.

Stort grattis till vinnarna i klass ett: Mio Svensson och Zois Arvanitidis!!!

Finalparet Göran Espe, BK Borgen t.v. och Mio Svensson, BK Paradis

Publicerad: 2023-11-09

Senast uppdaterad: 2023-11-09

Författare: CK Carambolekommittén