Gå till innehåll
Carambole
Carambole

BK Borgen vinner guldet för 35:e gången! Björn Lohmander, Jesper Johansson, Göran Espe och David Pennör.

BK Borgen Svenska Mästare för lag i trevallars carambole

BK Borgen vann i helgen SM-guld för lag i trevallars carambole, för 35:e gången!

I helgen avgjordes finalen i Lag-SM i trevallars carambole på Biljardpalatset i Stockholm. Fyra lag - BK Borgen, BK Paradis, Old Fellows BC och Stockholms BS - hade kvailificerat sig till det avslutande finalspelet om den åtråvärda titeln. På förhand var det svårt att peka ut någon given favorit då alla lag kom med ett starkt startfält och det syntes tydligt att lagen tog detta SM med största allvar.

Regerande mästarna BK Borgen hade naturligtvis för ambition att försvara titeln från förra året, vilket de lyckades med genom att vinna sina tre lagmatcher under finalspelet. Därmed säkrade BK Borgen sitt 35:e lag-SM guld!

BK Borgen med David Pennör, Jesper Johansson, Björn Lohmander och Göran Espe övertygade under helgen då laget, trots svår motstånd, lyckades vinna samtliga indibviduella matcher utom en! Endast Mattias Enerdahl från Stockholms BS kunde ta poäng från skåningarna då han slog Jesper Johansson med 40-27. Göran Espe gjorde sin debut på den här nivån i Lag-SM och vann sina individuella matcher! Vilken debut i finalen!

Arrangörsklubben Stockholms BS kom på andra plats och tilldelades därmed SM-silver för lag. De satte press på BK Borgen i tävlingen med en vinst, en oagjord och en förlust totalt, en förlust som kom i den sista avgörande omgången som blev en ren guldmatch. Old Fellows BC från Kumla som slutade på en fjärdeplats ska ha beröm för den match där de kom till ett oavgjort resultat mot Stockholms BS. De spelade sin sista omgång i en direkt avgörande bronsmatch mot BK Paradis från Lund. Där vann BK Paradis med 3-1 i matcher och tog bronset. Old Fellows BC hade inte riktigt marginalerna med sig denna gång men vi är övertygade om att de kommer tillbaka ännu starkare nästa år.

Tävlingen spelades som en Round Robin, dvs alla mötte alla till 40p respektive 30p. Hela arrangemanget var som vanligt på Biljardpalatset mycket exemplariskt och proffsigt utfört av Stockholms BS med två bord av fyra som livestreamades under hela tävlingen och ständiga löpande uppdateringar med resultat. En hel del publik strömmade också in vilket naturligtvis gjorde det extra roligt för både spelare och funktionärer. Tävlingsledaren Tobias Ring gjorde som vanligt ett utmärkt jobb som tävlingsledare och ledde turneringen med tydlighet så att allt flöt på utan bekymmer.

Ett stort tack till arrangören Stockholms BS, Biljardpalatset i Stockholm, Patrik Mathies och tävlingsledaren Tobias Ring som gjorde allt detta möjligt till en fantastisk fin turnering.

Stort grattis till guldet i Lag-SM 2023 BK Borgen!!!

Nöjda silvermedaljörer! Patrik Mathies, Rasmus Rasmusson, Niklas Bergendorff och Mattias Enerdahl.

Bronset till BK Paradis. Lennart Trpevski, Bernard Aupeix, Ratcha Alievski och Stefan Hillvin.

Ett hårsmån från bronset! Fantastiskt bra kämpat killar från Kumla! Alf Alvberger, Richard Helander, Peter Åkesson och Manuel Orrellana.

Publicerad: 2023-11-27

Senast uppdaterad: 2023-11-30

Författare: CK Carambolekommittén