Gå till innehåll
Carambole
Carambole

Det blev en hedrande 9:e plats för Yenny Bajtner i EM för damer i 3-vallars carambole

En hedrande 9:e plats för Yenny Bajtner i EM för damer

Så nära för Yenny att nå kvartsfinal i EM för damer i 3-vallars carambole

Det blev till slut en mycket fin slutplacering för Yenny Bajtner från Malmö i årets Europamästerskap för damer i 3-vallars carambole. Hon var så nära att nå kvartsfinalen men hade inte marginalerna på sin sida. I åttondelen mot sjunde världsrankade spanjorskan Estela Cardoso var matchen så jämn från början till slut att utgången kändes lite som ett lotteri. Vid ställningen 28-28 hade Yenny bra chanser att avgöra men med lite blandning av en del smygare och val av fel dessänger kunde hon inte riktigt göra ett avslut. Cardoso fick äntligen sin chans och gjorde de två poängen för seger och avancemang.

Det blev en hedrande nionde plats i EM och det är väldigt bra.

Trots det snöpna förlusten var Yenny ändå nöjd. Hennes spel har förbättrats avesvärt och såg mer stabil och säker ut vid bordet. Senaste EM blev det två raka förluster och respass redan i gruppspelet. Men denna gång blev det betydligt bättre. I den svåra gruppen lyckades Yenny vinna klart över nyblivna tjeckiska Irena Michalkova och föll sedan knappt mot 11:e rankade i världen Guzin Mujde Karakasli från Turkiet. Tack vare segern i första matchen gick Yenny vidare till åttondelen. Starkt.

EM spelades i Ankara, Turkiet där alla matcher visades live på kozoom.com. Storfavoriten var förstås den ohotade världsstjärnan Therese Klompenhouwer, Nederländerna som, trots favoritskapet höll kylan och infriade alla förväntningar, vann finalen över belgiska Jiaime Buelens med 30-21.

Alla resultat finns på eurobillard.org.

Stort grattis till nionde placeringen Yenny Bajtner!

 

 

Publicerad: 2024-03-20

Senast uppdaterad: 2024-03-21

Författare: CK Carambolekommittén