Gå till innehåll
Pool
Pool

Interpool Open 2023 avgjort

Den 6-9 april spelades Interpool Open 2023 i Uppsala. Vinnare blev Casper Cappe Matikainen från Finland.

162 spelare deltog i tävlingen som pågick från den 6-9 april på Interpool i Uppsala. Många klubbar och flera länder var representerade. 3 bord streamades av Reelive under dessa dagar.

Tävlingsledningen under dessa dagar var Tommi Lamminaho, Marcus Chamat och Gabriel Azar.

Gabriel Azar

Gabriel och Tommi hard at work

Några av de som var med var Mika Immonen (3 faldig världsmästare, US Open vinnare, Mosconi Cup MVP, mm) samt Mohammad Soufi (tvåai World Pool Championship 2023, vinnare Eurotour Tallinn 2023), Casper Cappe Matikainen (vinnare lagspel EM 2022), Marcus Chamat (2 faldig EM vinnare, vunnit 4 Eurotour tävlingar), Stefan Ericsson (vinnare av Interpool Open 2022) samt många fler.

Interpool Open spelas med handikapp, från 0-8, distans till 11. Det som är speciellt med Interpool Open är just det stora startfältet och att det är handikapp. Med handikapp har alla en chans att komma långt i tävlingen. Många matcher blev hill-hill vilket så klart är kul, som åskådare iaf. Då det är så många med så finns det mycket biljard att titta på.

Under dessa dagar är Haag Cues på plats och hade en liten monter där man kunde få hjälp med sina köer. Det är alltid välbesökt.

Haag Cues med Robert Haag


Det som var extra kul var att det var flera juniorer med där nästa alla tog sig till sista 64. Samuel Bedeus tog sig vidare till sista 32 och Gabriel Aspholm tog sig till sista 16, på sin födelsedag! Inte en dålig födelsedagspresent! Starkt jobbat av våra duktiga juniorer!

Jonah Kramer

Walter Laikre

Linnea Hjalmarström

Melvin Hultgren

Samuel Bedeus

Gabriel Aspholm till höger

För alla resultat, se cuescore Länk till annan webbplats..

10-Ball Challenge

På lördagen var det också en till tävling, 10-ball Challenge. Alla kan anmäla sitt intresse men det är tävlingsledningen som avgör vem som får vara med. I denna tävling är det ej handikapp och det är 16 spelare. I finalen möttes Ragnar Grönsten och Casper Cappe Matikainen där Casper vann.

För alla resultat, se cuescore Länk till annan webbplats..

 

Publicerad: 2023-04-11

Senast uppdaterad: 2023-04-11

Författare: Anna-Karin Bedeus