Gå till innehåll
Pool
Pool

Premier från SM Pool

Premier från SM från åren 2019-2022 måste tas ut detta år.

Vid SM kan premien antingen tas ut som idrottsarvode eller användas som en hos SBF innestående pott för att finansiera startavgifter, resor och/eller boende under efterföljande säsong mot uppvisande av motsvarande kvitton. Potten kan användas för antingen den svenska touren eller i internationella sammanhang, t. ex. Eurotouren.

Detta har använts av en del spelare och vissa av dessa spelare har en innestående pott kvar från åren 2019-2022. Då efterföljande säsong redan har varit kommer ni att behöva använda dessa medel under hösten. Om det i slutet av året finns medel kvar i potten kommer de att betalas ut som idrottsarvode. För idrottsarvode gäller att SBF rapporterar arvodet till Skatteverket men inget skatteavdrag görs så länge inte summan överstiger 26 450 kr (år 2023).

De spelare som berörs av detta kommer att kontaktas av PK innan tävlingarna drar igång igen i augusti. Det går även bra att meddela PK om ni önskar att få era innestående medel utbetalade som idrottsarvode.

Premien för SM 2022, SM som spelades i januari i år, berörs inte av detta utan där har alla hösten och hela nästa år på sig att använda potten.

Publicerad: 2023-06-16

Senast uppdaterad: 2023-06-16

Författare: Anna-Karin Bedeus