Gå till innehåll
Snooker
Snooker

Michael Holt tog hem Q-Tour i Stockholm

Tidigare proffset, Micahel Holt, vann tämligen enkelt andra deltävlingen av Q-Tour på Snookerhallen i Stockholm.

Snookerhallen i Stockholm stod åter som värd till en deltävling i Q-Tour. 105 spelare kom till start varav 11 från Sverige.

Som seedad spelare klev Holt in i turneringen i sextondelsfinal efter att ha fått en walk-over i föregående omgång. Han besegrade Yu Kiu Chang (Hong Kong) 3-1 med breaks på 74 och 68. Därefter avfärdades rutinerade Craig Steadman med 3-0 efter ett break på 100 i öppningsframet.

I kvartsfinalen på söndagen så begränsade Holt Daniel Womersley till endast 14 poäng på hela matchen. En enkel 4-0 seger på endast 65 min. Breaks på 84 och 82.

I semifinalen besegrades Alfie Davies med 4-1 där högsta break var 58 i fjärde framet.

På andra halvan av turneringen tog sig 17-åriga stjärnskottet Liam Davies sig hela vägen fram till final. Davies som vann inledande deltävlingen av Q-Tour, överlevde en tuff drabbning mot Daniel Holoyda (Polen) i sista 64 innan han körde över Oliver Sykes och Finlands nr 1, Robin Hull.

I en underhållande kvartsfinal mot Österrikes Florian Nuessle så ledde Davies med 3-2 när Nueesle imponerade med ett 113 break för att ta matchen till avgörande frame. Men Davies stod pall och tog sig till semifinal mot en annan tonåring, polske mästaren Antoni Kowalski. Tyvärr hade Kowalski tappat sitt fina spel och Davies vann tämligen enkelt med 4-0 efter breaks på 79, 50 och 65.

I finalen började Michael Holt bäst med ett 91 break i första framet. Vid 2-0 så kom Davies tillbaka. 2-2 i paus, men sen tog Holt sig samma och vann de nästkommande tre framesen och stid som slutsegrare med 5-2.

Innan Holt klev in i turneringen så värmde han upp ute på Snooker 247 i Sollentuna.

Bäst av svenskarna gick Suleman Kukka-Salam som vann sin första match mot Alex Clenshaw (ENG) efter underläge 2-0. Ingen av svenskarna överlevde sista-128.

Publicerad: 2023-09-20

Senast uppdaterad: 2023-09-20

Författare: SK Snookerkommittén