Gå till innehåll
Snooker
Snooker

KBK försvarade sitt guld i Lag-SM

Kungsholmens Biljardklubb lyckades försvara sitt guld Lag-SM 2023/24 avgjordes på Snookerhallen i Stockholm.

Segrarna Lag-SM 2023/24

Hela tio lag kom till start 9-10 dec i Lag-SM på Snookerhallen i Stockholm. Alla de största klubbarna var representerade med minst ett lag.

Gruppspelet, där alla lag mötte alla, avgjordes på lördagen. Spelet drog igång kl 10 och sista matcherna spelades inte klart förrän vid tio-tiden på kvällen. Tolv timmar av intensivt kämpande. Det blev tajt i toppen med fem lag inom två poängs marginal. Till final gick två av SSBK:s lag samt de bägge lagen från Kungsholmens BK. Semifinalerna blev med andra ord en ren Stockholmsuppgörelse.

Värt att nämnas är att Andy Nettleton (SSBK) gjorde en 105-serie i gruppspelets sista match. Andys högsta serie i svenska tävlingssammanhang.

Det blev dubbla derbyn i semifinalerna på söndagen. KBK-lagen mötte varandra och SSBK-lagen mötte varandra. Bägge semifinalerna gick till 3-3 men i slutändan så var det KBK 1 och SSBK Expats som gick vinnande ur striden.
Efteråt var KBK 1:s lagkapten Suleman Kukka-Salam nöjd med sin coachning. Han petade själv från singelspelet i sista matche och toppade laget med Mehdi Nouri och Anders Czarnecki. De vann sina singlar och Sulemans dubbel blev betydelselös.

Finalen spelades först till sju frames. Ett par ögonhöjande resultat tidigt i finalen var att Anders Czarnecki (KBK) slog Andy Nettleton (SSBK). Även matchen Thaweechai Phao (Birdy) - Suleman Kukka Suleman såg ut att bli en överraskning. Birdy dammade in en stabil 48-serie. Han försökte öppna upp kvarvarande röda bollar. Suleman lade sen en svår snooker och inhämtade 56p i foul&miss. Suleman vann matchen.

Till slut så stod det 6-6 i finalen och den fick avgöras med en fyrmanna-dubbel. Det framet kan ses på förbundets FB-sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det blev väldigt snålt spel. Alla spelarna rädda för att göra ett avgörande misstag. Till slut är det bara rosa och svart boll kvar på bordet. Farhan Mirza (KBK) lägger då en snooker bakom rosa som SSBK missar. Till slut står KBK 1 som segrande lag.


Finallagen Lag-SM 2023/24

Publicerad: 2023-12-14

Senast uppdaterad: 2023-12-14

Författare: SK Snookerkommittén