Gå till innehåll
Snooker
Snooker

Shivan - Svensk Mästare 40+

Shivan Mohammedali tog hem Svenska Mästerskapet för 40+ efter en rafflande final mot Henrik Svedstedt.

29 spelare kom till start i årets Senior-SM i snooker. Gruppspelet avgjordes på lördagen och spelades i åtta grupper där endast gruppsegraren gick vidare till kvartsfinal.

Det blev några jämna grupper och hårda matcher. Men till slut så var det ganska kända namn som tog sig vidare. Alla gruppsegrarna var obesgrade.

Söndagen började med kvartsfinaler där Shivan slog Magnus Vesterlund med 3-1, Mats Eriksson slog Brian O'Grady med 3-0. Siraj Hassan förpassade Saad Aziz med samma siffror. Henrik Svedstedts kvartsfinal mot Sven-Olov Bergqvist gick till decider, där Henrik dock var numret större och vann decidern klart.

I semifinalerna blev det återigen avgörande frames. Shivan slog Mats 3-2 och Henrik slog Siraj med samma siffror.

Finalen spelade i bästa av sju frames och Shivan ryckte snabbt åt sig en 3-0 ledning och såg ut att storma mot seger. Men Henrik ville annat och gnetade sig tillbaka med tufft matchspel till 3-3.

I avgörande frame blev det mycket safety spel och ingen av kombatanterna ville släppa till ett läge. Henrik behöver rosa och svart när han får ett skapligt läge. Tyvärr bränner han en enkel rosa när han försöker skapa position för svart. Spelet fortsätter och Shivan får ett läge på en lång matchavgörande rosa som han elegant skär i för seger.

Shivans plan var att bara spela Senior-SM som uppladdning till SM nästa helg. Han var dock strålande glad åt segern efteråt.

Publicerad: 2024-05-05

Senast uppdaterad: 2024-05-06

Författare: SK Snookerkommittén