Gå till innehåll

Spela biljard

Spela biljard

VÄLKOMMEN TILL sPELA BILJARD.NU

Den här sidan är till för dig som är nybörjare och vill veta mer om biljard. Du kanske spelar på rasten i skolan eller på fritidsgården, eller hängt med kompisarna till en biljardhall. Sidan vänder sig också till dig som är t ex lärare eller fritidsledare. Egentligen är sidan till för alla som vill lära sig mer om biljard oavsett ålder.


Visste du att det finns många olika sätt att spela biljard på? Det finns stora och små bord, bord med eller utan hål, bollar i olika storlekar och massor av olika spel!

I Sverige är det vanligast med spelen carambole, pool och snooker. Poolbord finns på många skolor och fritidsgårdar i landet så det har du antagligen spelat eller åtminstone sett någon gång. Snooker och carambole är lite mer ovanligt men blir mer och mer populärt.

På den här sidan hittar du tips och råd om hur du spelar biljard. Du kan läsa om utrustningen, hur du siktar, skruvar och mycket annat. Det finns också regler, övningar och annan information. Under Lär dig mer hittar du en lista med våra medlemsföreningar.Nedan finns ett kort klipp som beskriver vad som finns på sidorna.