Gå till innehåll
Svenska Biljardförbundet
Svenska Biljardförbundet
Bild på klubba

Presentation av nominerade till förbundsstyrelsen

Här är valberedningens förslag till de val som ska göras vid förbundsstämman samt en kort presentation av de som är nominerade.

Valberedningens förslag till förbundsstyrelse


Ordförande: Andy Nettleton, Stockholms SBK, Omval på 2 år

Ledamot: Malin Lindström, Kumla BK, Omval på 4 år
Ledamot: Sara Kramer, Umeå BK, Nyval på 4 år
Ledamot: Sven Junghagen*, Staffanstorps BC, Omval på 4 år
Ledamot: Anna-Karin Bedeus*, Stockholms BS, Fyllnadsval på 2 år

Suppleant: Tobias Andersson, Umeå BK , Omval på 2 år
Suppleant: Susanne Lind, Stockholms BS, Nyval på 2 år
Suppleant: Bo Göran Grönquist, Stockholms BS, Nyval på 2 år

Nuvarande ledamöter Sam Mubarak och David Pennör har 2 år kvar av sin mandatperiod.

* Enligt stadgarna ska vardera kön bland ledamöterna vara representerat med minst 40%. I och med att vi har sex ledamöter innebär det tre ledamöter av vardera kön. Med nuvarande mandattid och hur ledamöterna valts innebär det att tre kvinnliga ledamöter ska väljas vid denna stämma. För att inte behöva välja enbart kvinnor/män till ledamöter vid respektive stämma framöver föreslås att vi gör en justering av valen på den här stämman. Sven Junghagen som har två år kvar av sin mandattid har tillfrågats om att väljas om för en period på fyra år. Anna-Karin Bedeus som varit ledamot i förbundsstyrelsen i fyra år och vars mandattid går ut har tillfrågats om att väljas om men som fyllnadsval för Sven och därmed väljas på två år.


Förslag på nyval

Här presenterar sig kort de som är nominerade till nyval.

Sara Kramer – ledamot

Sara

Jag heter Sara Kramer och är medlem i Umeå Biljardklubb.
Kort om min biljardbakgrund: Jag kom in i den här världen för drygt 2 år sen när sonen, Jonah, började spela. Innan dess hade jag inga större kunskaper eller intresse om sporten, men det är något som snabbt har byggts upp, även om jag såklart har mycket kvar att lära. Jag har i Umeå biljardklubb hjälpt till med barn- & ungdomsverksamheten genom att följa med på ungdomstävlingar som ledare, både själv och tillsammans med Tobias Andersson.

Vad jag tror att jag kan bidra med för att utveckla svensk biljard: Jag går in i det här som nybörjare med hopp om att jag med mina erfarenheter och kunskaper från mitt arbete med barn kan bidra med att utveckla svensk biljard. Jag vill fortsätta utveckla barn- & ungdomsverksamheten och det genom att jobba med Tobias så att vi tillsammans kan utveckla verksamheten. Det finns mestadels manliga ledare i svensk biljard och jag tror det är viktigt att visa att det även finns kvinnliga förebilder som ledare och genom det få fler unga tjejer att våga prova och ta plats i sporten.

Susanne Lind – suppleant

Susanne

Jag heter Susanne Lind, bor på Södermalm i Stockholm och tillhör Stockholms Biljardsällskap
Kort om din biljardbakgrund: Jag började spela i vuxen ålder. Har spelat relativt regelbundet sedan hösten 2017. Dessförinnan var det mer sporadiskt. Började på BK Söder, för att sen gå över till Stockholms Biljardsällskap (SBS), därefter Biljardären och sen tillbaka till SBS igen. Spelar biljard både som avkoppling på egen hand (min typ av mindfulness), socialt umgänge och tycker även det är kul att tävla.

Vad jag tror att jag kan bidra med för att utveckla Svensk biljard: Jag är generellt sett en mycket engagerad, positiv och lösningsorienterad person, så min ambition och förhoppning är att jag även i denna roll ska kunna bidra med kreativa tankar och idéer samt stort engagemang i olika frågor och sammanhang som kan tänkas dyka upp framöver.

Bo Göran Grönquist – suppleant

Bo Göran

Jag heter Bo Göran Grönquist, bor i Märsta och är med i Stockholms Biljardsällskap.

Kort om min biljardbakgrund: Jag och två kamrater bildade en biljardklubb i min hemstad Ulricehamn 1973. Jag satt i distriktsstyrelsen i Västergötland några år. Blev invald i Poolsektionen 1979. Blev invald i Svenska Biljardförbundet (SBF) styrelsen 1981. Startade och drev Biljardsalong i Karlskrona 1982-2002. Startade BK Flamingo tillsammans med andra biljardintresserade 1982. Vice Ordförande i SBF 1983-1986. Ansvarig för Sveriges lag till EM i pool 1981-1985. Sveriges representant vid Europeiska Pool Biljardförbundets (EPBF) Årsmöten 1981-1985. Invald som ledamot i EPBF styrelse 1986. Kassör i EPBF 1987-1998. Vice Ordförande i EPBF 1998-2001. 2001 blev jag vald till EPBF’s första hedersledamot. 2021 fick jag SBF’s Hedersutmärkelse för arbete internationellt och nationellt.

Vad jag tror att jag kan bidra med för att utveckla Svensk biljard: Min erfarenhet- och internationell kunskap i biljardfrågor.

Förslag på omval

Valberedningen föreslår omval på följande poster.

Förbundsordförande: Andy Nettleton, valdes till förbundsordförande vid stämman 2022 och var före det ledamot i styrelsen i fyra år.

Ledamöter:
Malin Lindström, valdes in som ledamot vid stämman 2020. I slutet av januari 2023 tog Malin över uppdraget som kassör.

Anna-Karin Bedeus, valdes in som ledamot vid stämman 2020. Har under den senaste perioden bland annat ansvarat för bytet till ny hemsida. Är utöver uppdraget i förbundsstyrelsen även ordförande för poolkommittén.

Sven Junghagen, valdes in som ledamot vid stämman 2018 och valdes om på fyra år vid stämman 2022. Väljs om vid den här stämman för att göra en justering gällande val av manliga/kvinnliga ledamöter. Sven är vice ordförande samt ansvarig för Elit och Para. Är utöver uppdraget i förbundsstyrelsen även ordförande för carambolekommittén.

Suppleant:
Tobias Andersson, valdes in som suppleant vid stämman 2022. Är Barn- och ungdomsansvarig.

Övriga val som ska göras vid stämman

Valberedningens förslag till:

Extern revisor:
Eva Sjölind, Moore Ranby AB (omval)

Suppleant extern revisor:
Martin Nilsson, Moore Ranby AB

Internrevisor:
Bo Petersson (nyval)

Suppleant internrevisor:
Tomas Mikaelsson (nyval)

Valberedning har bestått av:
Daniel Silvennoinen (ej tillgänglig för omval)
Pernilla Hovander (ej tillgänglig för omval)
Johan Hansson (tillgänglig för omval)

Mer om förbundsstämman

Förbundsstämman arrangeras den 13 april på Scandic Uppsala Nord. Sista anmälan är den 2 april.

All information om stämman och möteshandlingarna finns härPublicerad: 2024-04-02

Senast uppdaterad: 2024-04-02

Författare: Svenska Biljardförbundet

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@biljardforbundet.se

Leveransadress
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm