Gå till innehåll
Biljard 65+
Biljard 65+

Spela biljard

Bild spela biljard

Visste du att det finns många olika sätt att spela biljard på? Det finns stora och små bord, bord med eller utan hål, bollar i olika storlekar och massor av olika spel!

I Sverige är det vanligast med spelen carambole, pool och snooker. I carambole spelar vi i Sverige i huvudsak tre-vallars carambole. I pool finns disciplinerna 8-ball, 9-ball, 10-ball och 14:1. Och i snooker tävlas det främst i 15 reds.

Det är aldrig försent att börja spela biljard. Biljardbord finns på många ställen, t ex på aktivitetshus för äldre, fritidsgårdar, i kyrkans samlingslokaler, samt givetvis hos våra biljardföreningar och hos kommersiella aktörer. En karta över våra föreningar hittar du här.

Några av våra föreningar har specifika aktiviteter för målgruppen 65+. Det fina med biljard är dock att alla kan spela mot alla, så finns det ännu ingen organiserad verksamhet där du bor kan du ändå hitta spelare i valfri ålder att spela mot hos någon av våra föreningar. Här kan du se en film med några 65 plussare som berättar hur de började med biljard.

I menyn till vänster har vi samlat information som kan vara bra att veta när du ska spela och utveckla ditt spel. Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till kansliet på info@biljardforbundet.se

Publicerad: 2022-11-30

Senast uppdaterad: 2023-01-27

Författare: Svenska Biljardförbundet