Gå till innehåll
Biljard 65+
Biljard 65+
bild på ett snookerbord

Bedriva verksamhet för 65+

På den här sidan samlar vi information kring att bedriva föreningsverksamhet för målgruppen 65+. Vi kallar verksamheten för Biljard 65+ utifrån att idrottsrörelsens gemensamma satsning heter Idrott 65+. Verksamhet i förening kan givetvis vara bredare än enbart 65+. Ni kan ha sjukpensionärer, pensionärer som gått i förtidspension, osv. med i er verksamhet.

Vill din förening starta upp verksamhet för målgruppen 65+?

Läs mer under Starta Verksamhet samt Rekrytera i menyn.

Projektstöd IF Idrott 65+

Under 2024-2025 finns något som heter Projektstöd IF Idrott 65+ att söka hos både SBF och RF SISU distrikten. Syftet med stödet är att utveckla verksamheten i förening för att förbättra förutsättningarna för 65+ att regelbundet idrotta och delta i föreningsaktiviteter.

Målen med arbetet är att öka:
• Antalet personer, 65+, som deltar i föreningsledd idrottsverksamhet.
• Antalet IF som bedriver idrottsverksamhet för 65+.
• Antalet IF som erbjuder 65+ föreningsarbete och social samvaro.

Här finns mer information om det stöd ni kan söka hos SBF >>>

Det finns även medel att söka via hos ert RF SISU distrik Länk till annan webbplats.t. Ta kontakt med föreningens idrottskonsulentför att få veta mer om stödet som finns hos distrikten.

Bilda förening och/eller bli medlem i SBF

Vill du bilda en förening eller har ni redan en förening och vill bli medlemmar i Svenska Biljardförbundet - Här hittar ni information om hur ni går tillväga:
Bilda förening >>>
Anslut föreningen till SBF >>>

Redan existerande förening

Är ni en redan existerande förening? Då kan ni behöva göra några justeringar i era stadgar innan ni ansöker om medlemskap. Vi har sammanställt information om vad medlemskap i SBF innebär och vilka stadgerevideringar ni kan behöva göra i det här dokumentet Pdf, 1.1 MB. (pdf)

Behöver ni hjälp eller har några frågor kontakta oss på info@biljardforbundet.se. Vi kan hjälpa er genom hela anslutningsprocessen och kan hjälpa er att revidera era stadgar inför ert årsmöte.


Publicerad: 2022-11-30

Senast uppdaterad: 2024-03-15

Författare: Svenska Biljardförbundet