Gå till innehåll
Svenska Biljardförbundet
Svenska Biljardförbundet

Utveckla föreningen

Bild på böcker

Med hjälp av SISU Idrottsutbildarna kan ni arbeta med att utveckla er förening. De erbjuder föreläsningar och kurser inom en rad olika områden. Alltifrån kvällskurser om vad det innebär att vara kassör till längre processer där ni arbetar med föreningens vision och värdegrund. Kontakta ert RF SISU distrikt för att diskutera hur de kan hjälpa just er förening. Kontaktuppgifter till distrikten. Länk till annan webbplats.

Om ni har frågor om er förening, hur ni kan utveckla den, osv. kan ni alltid kontakta Sofia på kansliet, sofia.asp@biljardforbundet.se

Utbildning föreningsledare

Alla som på något sätt är engagerade som ledare i en idrottsförening, i någon annan roll än den som är tränare, är föreningsledare. Via RF SISU finns det utbildningar som inspirerar och hjälper dig i ditt spännande och viktiga uppdrag som föreningsledare. När du som föreningsledare utvecklas bidrar du till att din förening och dess olika funktioner utvecklas. På så sätt skapas bra förutsättningar för utveckling av er idrottsliga verksamhet.

Kunskap kring hur en idrottsförening styrs och utvecklas är viktig kunskap oavsett vilken roll du har i föreningen.

Introduktionsutbildning föreningsledare

Introduktionsutbildningen är en mycket bra grund att utgå från i ert arbete med att utveckla föreningen. Utbildningen är gratis och genomförs via webben. Den tar 2-3 timmar att genomföra.

Du kan antingen göra den själv eller så gör ni den tillsammans i föreningen som en lärgrupp. Ta gärna kontakt med er idrottskonsulent hos RF SISU distriktet så kan han/hon hjälpa er.

>>>Här hittar du introduktionsutbildningen Länk till annan webbplats.

Grundutbildning för föreningsledare

Grundutbildning för föreningsledare är ett material som ger dig som är förtroendevald i en styrelse grundläggande kunskaper för att kunna leda, utveckla och förvalta en idrottsförening. Materialet består av ett häfte och en utbildningswebb.

Du kan antingen göra den själv eller så gör ni den tillsammans i föreningen som en lärgrupp. Ta gärna kontakt med er idrottskonsulent hos RF SISU distriktet så kan han/hon hjälpa er.

>>>Köp materialet hos SISU förlag Länk till annan webbplats.

Lärgrupper

Lärgruppen är en verksamhetsform inom folkbildningen som används när din förening vill lära er något nytt och utvecklas tillsammans. En lärgrupp bygger på ett samtal mellan deltagarna och ska ge möjlighet till att utbyta erfarenheter, olika upplevelser och olika perspektiv. I en lärgrupp finns ingen uttalad expert men det behövs att någon tar på sig rollen att leda. Lärgruppsledaren behöver inte vara expert på ämnet som ni ska samtala kring och behöver inte kunna svaren på alla frågor. Det är gruppen tillsammans som ska skaffa den nya kunskapen. Lärgruppsledaren har till uppgift att vara en form av inspiratör och samordnare som ser till att gruppen fungerar och att ni kommer framåt i ert arbete. SISU Idrottsutbildarna har tagit fram en digital utbildning: Utbildning för lärgruppsledaren Länk till annan webbplats.
Via SISU Idrottsutbildarna kan ni ta del av olika framtagna lärgruppsmaterial.

Lärgrupper kan också ha sin utgångspunkt i filmer, poddar, Youtubeklipp, tidningsartiklar, böcker, och så vidare. Det viktiga är att ämnet för lärgruppen är meningsfullt för er grupp och skapar ett engagemang. Er idrottskonsulent hos distriktet kan ge er stöd innan, under och efter en lärgrupp genomförs.

Publicerad: 2022-10-18

Senast uppdaterad: 2022-12-14

Författare: Svenska Biljardförbundet

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@biljardforbundet.se

Leveransadress
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm