Gå till innehåll
Svenska Biljardförbundet
Svenska Biljardförbundet

Sökbara aktiviteter

bild spelare och ledare

LOK-stödet är ett verksamhetsstöd till föreningen och kan sökas av alla föreningar som har aktiviteter för sina medlemmar 7-25 år (fyller 7 år i år till fyller 25 år under året). För personer med funktionsnedsättning finns ingen övre åldersgräns.

Föreningen kan söka för alla aktiviteter ni arrangerar för era medlemmar: både träningar och tävlingar. Det går även att söka för teoripass (25% av det totala antalet sammankomster för föreningen får vara teori).

Exempel på aktiviteter föreningarna kan söka för

  • Veckotävlingar/månadstävlingar/seriespel för sina medlemmar.
  • Medlemsträningar. Har föreningen t ex medlemstid i hallen på söndagar kan de söka för detta.
  • Junioraktiviteter (rena juniorträningar, juniortävlingar, osv.)
  • Nationella tävlingar (både de som föreningen arrangerar och de som de åker till). Föreningen söker för de av sina medlemmar som har deltagit på tävlingen. Arrangörsföreningen kan alltså inte söka för alla som har deltagit på tävlingen utan respektive förening söker för sina medlemmar/licensierade spelare

Nyhet från 1 juli 2023 - Flexibla aktiviteter

Tidigare fanns ett krav på en gemensam samling och avslutning. Det tas nu bort. Ändringen innebär inte undantag från övriga villkor. Det betyder att även de mer flexibla aktivitetsformerna ska vara planerade av föreningen och ske i föreningens regi, ledda av föreningsutsedd ledare och att deltagarna ska vara medlemmar i föreningen.

Det behöver alltså vara en ledare från föreningen på plats men deltagare kan vara de som dyker upp spontant och spelar. Har ni t ex hallen öppen på eftermiddagar med en ledare på plats och det dyker upp sju medlemmar 7-25 år som spelar i minst 45 minuter kan ni rapportera detta. De behöver inte komma samtidigt eller gemensamt. Det kan exempelvis vara fyra som spelar vid ett bord, två vid ett annat och en som tränar själv vid ett bord. Ni kan söka för upp till 20 deltagare per ledare.

Det som kan redovisas som en aktivitet är den tid (om minst 45 minuter) där det varit minst 3 deltagare samtidigt. Det är därmed endast de deltagare som var närvarande under just denna tid som ska räknas in i aktiviteten. Läs mer här Länk till annan webbplats.

Spontanaktivitet

Medlem i flera föreningar

En spelare kan vara medlem i flera föreningar. Det innebär att flera föreningar kan söka för samma person. De kan dock inte söka för samma person för samma aktivitet. Men om t ex en spelare är medlem i BK Bollen och i BK Åttan och deltar på BK Bollens klubbtävlingar på måndagar och BK Åttans tävlingar på tisdagar går det bra. Det är aktiviteter som respektive förening anordnar för sina medlemmar. När de kommer till de nationella tävlingarna är det föreningen som spelaren har licens för som kan söka. Men för alla andra klubbaktiviteter spelar inte licenstillhörighet någon roll.

Grundkrav för aktivitet

  • Minst 3 deltagare och 1 ledare
  • Deltagare i åldrarna 7-25 år. För personer med funktionsnedsättning finns ingen övre gräns.
  • Minst 45 min. Aktiviteten kan vara längre.
  • Deltagarna ska vara medlemmar i föreningen
  • Ansökan görs via IdrottOnline
  • Föreningen måste ha ett bg/pg registrerat i sitt namn

Publicerad: 2022-12-02

Senast uppdaterad: 2023-10-27

Författare: Svenska Biljardförbundet

Besöksadress
Skansbrogatan 7

Postadress
Box 11016
100 61 Stockholm

Kontakta oss
info@biljardforbundet.se

Leveransadress
Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm